Hem termal kaplıca hem kayak merkezi

Hem termal kaplıca hem kayak merkezi :Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ilçede yaşanan büyük dönüşümü anlattı. Saraoğlu bol oksijeni ve şifalı sularıyla ünlü Murat Dağı’na kurulan kayak merkezinin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi

Kütahya’ya 90 kilometre uzakta bulunan Gediz ilçesi son yıllarda yaşadığı dönüşümle kentin parlayan yıldızı haline geldi. Bu dönüşünü gerçekleştiren Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu ilçede yaptığı çalışmaları SABAH Anadolu’ya anlattı. Başkan Saraoğlu “Gediz Belediyesi olarak hükümetimizin sağladığı kaynakları rasyonel biçimde kullanarak halkımızın beklentilerini gerçekleştirmenin sevinci içindeyiz” dedi. AK Parti hükümetinin ülke genelinde başlattığı duble yollar kapsamında Gediz-Kütahya güzergahında başlatılan bölünmüş yol çalışmaları devam ettiğine işaret eden Başkan Saraoğlu şöyle devam etti: “Kütahya-Gediz bölünmüş yolu Gelinkaya mevkisinden Çavdarhisar tarihi bölgemize kadar halkımız arasında beton asfalt olarak bilinen BSK sıcak asfaltla kaplanacak. Bunun ihalesi tamamlandı. Kütahya-Gediz karayolunun yanısıra Gediz-Uşak yolu da aynı şekilde ihale edildi. Abide mevkisi-Uşak arası sıcak asfaltla halkımızın hizmetine sunulacak. Böylece halkımızın şikayetleri de böylece çözüme kavuşmuş olacak. Bu yolların çözüme kavuşmasında bize büyük destek olan Kütahya Milletvekili ve TBMM Sanayi-Ticaret Komisyonu önceki dönem Başkanı Soner Aksoy’a teşekkürlerimizi sunuyorum.” Başkan Saraoğlu ilçenin turist çekecek Murat Dağı’ndaki projenin detaylarını da anlattı. Saraoğlu “Türkiyenin en şifalı kaplıca ve termal tesislerinin bulunduğu Murat Dağı’na kayak merkezinin de kurulması ile hem şifa hem de eğlencenin birarada yaşanacak” diye konuştu.

ARAŞTIRMALARA KONU OLDU
“Murat Dağı şifalı kaplıca suları, çam ormanları, zengin bitki florası ile tıp ve orman fakültelerinin araştırmalarına konu olmaktadır” diyen Başkan Saraoğlu şöyle devam etti: “Yıllardan beri Murat Dağı’nda kayak merkezi yapımı konuşuldu. Uygulamaya koymak ve gerekli donanımı sağlamak bize nasip oldu. Türkiye’de bir ilk yaşanıyor ilçemizde. İlçemize gelen konuklarımıza hem şifalı kaplıca, hem buz gibi kaynak suyu, hem de kayak imkanı sağladık. Oksijeniyle ünlü Murat Dağı’ndaki termal sular ve kayak merkezine sadece Kütahya’dan değil, İzmir, Uşak, Manisa, Balıkesir ve Eskişehir’den de büyük rağbet var.” İlçedeki diğer turistik alanlara da önem verdiklerini belirten Saraoğlu Tarihi Çavdarhisar (Aizonai) Antik Roma kentine tuistlerin daha kolay ulaşması için de pekçok projeye imza attıklarını söyledi.

UŞAK HALKI DA HAVALİMANINA KOLAY ULAŞABİLECEK
Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu “Gedizli hemşehrilerimiz Kütahya’nın Altıntaş Zafer Havalimanı’na ulaşmak için maalesef il merkezinden dolaşmak zorunda kalıyorlardı. Doğal olarak aradaki mesafe çok uzuyor ve bu da büyük bir dezavantaj teşkil ediyordu. Bu soruna çözüm bulmak amacıyla gerekli ihale yapıldı” dedi. Yüklenici firma ile sözleşme imzalandığını belirten Saraoğlu “Gediz-Altıntaş Zafer Havalimanı kısa yol bağlantısı için asfalt yol yapımına başlanıyor. Böylece Gedizliler Altıntaş Zafer Havalimanı’na uzun yolu dolaşmak zorunda kalmadan kısa yoldan ulaşım sağlayabilecek. Sadece Gedizliler deği Uşaklı komşularımız da bu hat üzerinden Kütahya il merkezine uğramadan havalimanına ulaşabilecek” diye konuştu.

TERMAL KAYAK BİR İLK
Başkan Saraoğlu Murat Dağı’nın adını yakında herkesin duyacağını belirterek şöyle konuştu: “İlçemizin termal turizm merkezlerinden biri olan Murat Dağı’nda termal su ile kayak merkezini buluşturacak projenin fizibilite çalışmalarına başlandı. Yapılan araştırmalar neticesinde dünyada bu gibi termal su ile kayak merkezini birleştiren bir proje bulunmadığını tespit ettik. Projenin hayata geçirilmesi için start verildi, ölçüm çalışmaları devam ediyor. Yakında Gediz sayılı kayak merkezlerinden biri olacak.”