Hizanlılar kayak merkezinde buluştu

Hizanlılar kayak merkezinde buluştu :Bitlis’in Hizan ilçesi Kaymakamı Sedat İnci, ilçede tesis olmadığı için kayak yapma fırsatı bulamayan vatandaşları, kayakla buluşturdu.

Kayak merkezi bulunmayan Hizan ilçesinde vatandaşların talebini geri çevirmeyen Kaymakam Sedat İnci, 100 kişiyi kayakla buluşturdu.

Kaymakam İnci’nin, sosyal medyadan başlattığı “Hizan’a Kayak Merkezi” Kampanyası’nın vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmesi üzerine, ilçede kayak sporuna gönül veren genç yaşlı 100 kişi, Nemrut Kayak Merkezi’ne götürüldü.

Van Gölü manzarasına karşı kayak yapmanın keyfini çıkaran vatandaşlar, kayak takımı bulamayınca leğen ve kendi imkanlarıyla yaptıkları kızaklarla kaydı.

İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hizan’da Kayak Merkezi olmadığı için vatandaşların talebi üzerine kaymakamlık olarak ilçe halkını Nemrut Kayak Merkezi’ne götürdüklerini söyledi.

Vatandaşların, Van Gölü manzarası eşliğinde kayak yapmanın keyfini doyasıya çıkardığını ifade eden İnci, şöyle konuştu:

“Hizan’da kayak merkezi olmadığı için vatandaşlarımızı Tatvan’da faaliyet gösteren Nemrut Kayak Merkezi’ne götürdük. 2 hafta önce Hizanlı vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine sosyal medyadan ‘Hizan’a Kayak Merkezi’ Kampanyası başlatmıştık. Kampanyamıza sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. İnşallah en yakın zamanda ilçemize de bir kayak tesisi yapacağız.”

İlçe halkı ise organizasyondan duydukları memnuniyeti ifade ederek, İnci’ye teşekkür etti.