Ilgaz Dağı kayak merkezi yılbaşı’na hazır

Ilgaz Dağı kayak merkezi yılbaşı’na hazır :Yeni yıl ile birlikte yeni sezon hazırlıklar tamamlanırken, pist, otel ve mekanik tesislerin yeni yıl ve sezon için hazır durumda olduğu belirtildi. Bazı oteller dışında tüm tesislerin günler öncesinden dolduğu bildirildi.

Ilgaz Dağı’nın Çankırı bölgesinde bulunan Derbent Otel İşletmecisi Kemal Buyuran, “Otelimiz yüzde 90 dolu oranına sahip. Yeni yılı misafirlerimizle birlikte en güzel şekilde karşılayacağız. Balo, canlı müzik, varilde ateş ve meşaleli yürüşlerimiz olacak” derken, aynı bölgede bulunan Doruk Otel işletmecisi Mecit Kurumahmutoğlu yüzde 60’lara ulaşan doluluğun yıl sonuna kadar yüzde yüze ulaşmasını beklediklerini belirterek, “Kayak severler, dağda mekanik tesis olarak yeni işletmeye açılan telesiyejlye birlikte Ilgaz Dağı’nda 2000 metre rakımda kayak keyfini doyasıya yaşayacaklar. Gecede yılbaşı balosu,canlı müzik ve varilde ateş gibi etkinliklerimiz olacak” dedi.

Ilgaz Dağı’nın Kastamonu bölgesinde bulunan Kayak Federasyonu Ilgaz Dağ Tesisleri Müdürü Can Erdem, tüm otellerin tamamen dolduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Ilgaz Dağı, mekanik tesislerimizle kayak sezonuna hazır. Kar, kayak için şuan itibarıyla yetersiz. Önümüzdeki günlerde kar bekleniyor. Geçen yıl kayak sezonu Ilgaz’da 1 Ocakta başlamıştı.”

Gecede, müzik grubu sahne alacak, yılbaşı yemeği, varilde ateş yakılacak. Toplamda 4 kilometre pist uzunluğuna sahip Ilgaz Dağı kayak merkezinde mekanik tesis olarak biri Çankırı Bölgesi’nde olmak üzere 2 telesiyej, 2 teleskinin yanı sıra kamu ve özel sektöre ait toplam 8 otel, 500 yatak kapasitesi bulunuyor. Ilgaz Dağı’nda pistler 14 mobese kamera ile 24 saat takip ediliyor. Kastamonu bölgesinde bulunan Yeni 3.5 kilometre uzunluğundaki pist ve buna bağlı 3’üncü büyük telesiyejin sezona yetiştirilmesine çalışılıyor.