Ilgaz Dağı ‘nda tatilciler kayak yapmanın keyfini yaşadı

Ilgaz Dağı ‘nda tatilciler kayak yapmanın keyfini yaşadı :Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Ilgaz Dağı, kayak sevenlerin akınına uğruyor. Yılbaşı tatilinin 4 gün olması nedeniyle kayak merkezindeki tesisler yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Kayak pistindeki kar kalınlığının 60 santimetrenin üzerine çıkmasıyla gün içerisinde pistler doldu, taştı.

Uludağ, Palandöken, Kartalkaya gibi kayak merkezlerinin yanı sıra Türkiye’nin doğal güzellikleriyle de ünlü Ilgaz Dağı da, bugünlerde en hareketli günlerini yaşıyor. Özellikle günübirlikçilerin tercih ettiği Ilgaz Dağı’ndaki oteller tamamen doldu. Kar kalınlığının 60 santime ulaştığı dağda, tatilciler kayak yaparak tatilin keyfini çıkarıyor.

Kayak merkezinde yaşanan yoğunluk nedeniyle jandarma ekipleri önlemlerini artırırken, yolun trafiğe kapanmaması için bölgede önlem alındı. Ilgaz Kayak Federasyonu Muhasebe Müdürü Can Erdem de, Ilgaz Dağı’nda yılbaşı tatilinin uzun olmasından dolayı kayak sevenlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek şöyle konuştu: “1 Ocak 2015 tarihinde tesislerimizi açtık. Yılbaşı nedeni ile otellerdeki doluluk oranı çok iyi çok yoğun misafir geliyor. Günü birlik misafirlerimiz için turlarımız var. Şu anda yağan kar miktarı 1 metreye yakın. 2-3 gün içerisinde bütün kayak pistlerimiz hizmete girecek. Otel fiyatları arasında geçen yıla bakılarak çok bir fiyat farkı yok o yüzden vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Kayak merkezinde tatillerini geçiren vatandaşlar, kar yağışının yeterli olmasından dolayı mutluluklarını dile getirdi. Vatandaşlar, Ilgaz Kayak Merkezindeki pistlerin ve imkanların çok iyi olduğunu ifade etti.