Ilgaz Dağında mangal ve kayak keyfi

Ilgaz Dağında mangal ve kayak keyfi :Çankırı’da rakımı 2 bin 596 metre olan Ilgaz Dağı’na, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere yakın illerden, özellikle hafta sonları günübirlik tatilciler büyük ilgi gösteriyor.

Yeni kurulan Ilgaz Kadın Çayırı Tabiat Parkı ve Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde özellikle hafta sonları konaklamalı gelenlerin yanı sıra günübirlik ziyaretçi akınına uğruyor. Ilgaz Dağı’nda özellikle güneşin kendini gösterdiği günlerde insanlar gönüllerince eğlenme fırsatı buluyor. Kayak merkezi Ilgaz Dağı’ndaki işletmeciler, 2 metreyi bulan kar altında tatilcilere hizmet vermekten mutlu olduklarını belirtirlerken, “Hafta içi kent yaşamında bunalan insanlar, hafta sonlarında kendilerini en yakın yerlerdeki dağlara, piknik alanlarına, tabiat parklarına atıyor. Günübirlik te olsa bir haftalık streslerini atma fırsatı bulan çalışanlar, temiz havada, bol karda, mangal ve kızakla kaymanın keyfini doyasıya sürüyorlar” dediler.

Ilgaz Kayak merkezinde manzaranın doyumsuz olduğunu belirten tatilciler ise, “Mangal yakıp, kaymanın keyfini sürerken, telesiyejde doga harikası manzarayı seyretmenin doyumsuz keyfini yaşıyoruz. Aile ve arkadaş ortamıyla birlikte eğlenip, stres atmak bir başka güzel” dediler.