Ilgaz Dağında sömestir bereketi

Ilgaz Dağında sömestir bereketi :Ilgaz Dağı’nda bulunan oteller, yarıyıl tatili öncesindeki rezervasyonlarla yüzde 100 doluluğa ulaştı.Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı’nda bulunan oteller, yarıyıl tatili öncesindeki rezervasyonlarla yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri gösterilen Ilgaz’da hava şartlarının iyi gittiğini söyledi.

Yarı yıl tatili öncesi rezervasyonlarda bereket yaşandığını belirten Yarım, şunları dile getirdi:

“2015 yarıyıl tatili öncesi, otel rezervasyon verilerine baktığımızda geçen yıllara göre çok yüksek seyretmektedir. Yıldıztepe Kayak Merkezi’ndeki otellerde yüzde 100 doluluğa ulaşıldı. Ilgaz, cazibe merkezine dönüştü. Ilgaz’ın hava muhalefetinden fazla etkilenmemesi, rakımının düşük olması, her düzeyde kayakçı için alternatif pistler sunması ve başkente yakınlığı kayak merkezlerini son yıllarda ciddi cazibe merkezi yaptı.”

Yarım, beden eğitimi yüksekokullarındaki öğrencilerin de kayak eğitimi için Ilgaz’ı tercih ettiğini kaydederek, talepte fiyatların uygunluğunun da etkili olduğunu anlattı.

Bölgeye son yıllarda önemli yatırımlar yapıldığını aktaran Yarım, Çankırı Valiliği ve Ilgaz Kaymakamlığının vatandaşların huzur içinde tatil yapması için gereken önlemleri aldığını sözlerine ekledi.