Ilgaz Kadın Çayırı Yıldıztepe (Foto Galeri)

Ilgaz Kadın Çayırı Yıldıztepe :Ilgaz Dağı’nın eteklerinde kurulmuş olan Çankırı’nın güzide İlçesi, adına şiirler yazılan, türküler bestelenen Yeşil Ilgaz, tarihi, kültürü, mimari ve doğal güzellikleri, coğrafyası ve tarihiyle her zaman dikkatleri üzerine çekmiştir. Kışın beyazın maviyle buluştuğu yerde kış sporlarının, yazın yeşilin gökyüzü ile birleştiği yerde doğa sporlarının yapıldığı “Çankırı’nın İncisi Ilgaz”, Karadeniz’i İstanbul’a bağlayan uluslararası E 80 Devlet Karayolu ile Ankara-Çankırı-Kastamonu-Sinop’u birbirine bağlayan D 765 Devlet Karayolunun kesiştiği noktada yer alması, büyük kentlere yakın olması ve onlarca arkeolojik alan ve sivil mimari örnekleriyle tarih, doğa ve kış turizminin önemli merkezlerinden birisidir.

Ilgaz-Kadınçayırı Mevkiinde 2006 yılında Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilen Yıldıztepe, bölgenin yeni cazibe merkezidir. Ilgaz’a 20, Çankırı’ya 70, Ankara’ya 200 km mesafedeki bölgeye,Ilgaz-Kastamonu karayolunun 13. Kilometresinden doğuya ayrılan 7 kilometrelik asfalt bir yolla ulaşılmaktadır.Yeşilin her tonunun görülebileceği alan yaz mevsiminde bir orman denizi görünümündedir. Kışın bu denizin üzeri beyaz bir örtüyle kaplansa da yeşilin etkisi asla kaybolmaz. Kayak ve diğer kış sporları, yaya ve atlı yürüyüş, dağcılık, karavan,kamp ve eğitim gibi her türlü doğa sporları açısından da uygun olan alan yılın oniki ayında ziyaretçi akınına uğramaktadır. 2005 yılında Bakanlar Kurulu Kararıyla “Çankırı – Ilgaz Kadın Çayırı Yıldıztepe Turizm Merkezi” 2006 yılında da Çankırı – Ilgaz Kadın Çayırı Yıldıztepe Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilan edilmiştir.

Yöremizin en uzun mekanik hattı ve pistine sahip olan Yıldıztepe’nin İlimizin yanı sıra Ilgaz Dağında yer alan diğer tesisleri de olumlu etkileyerek yöre turizmini hareketlendirmesi ve yatırımcıların ilgisini çekmesi kaçınılmazdır. Böylece doğa harikası olan Çankırı Ilgaz Kadınçayırı Yıldıztepe Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Merkezi Türkiye’nin gözde mekânlarından biri olacaktır. Kayaklı Koşu Yarışmalarına da müsait olan Yıldıztepe’de Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası ve Türkiye Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası yarışmaları yapılmaktadır.