İranlılar Nevruzu Palandökende Kutladı

İranlılar Nevruzu Palandökende Kutladı :İran’dan gelen yüzlerce turist, ülkelerinde bayram kabul edilen nevruzu Palandöken Kayak Merkezinde coşkuyla kutladı.

İran’dan gelen yüzlerce turist, ülkelerinde bayram kabul edilen nevruzu Palandöken Kayak Merkezinde coşkuyla kutladı. Gündüz kayak yapan, gece de günün ilk ilk ışıklarına kadar diskolarda eğlenen İranlı turistler, yaktıkları ateşin üzerinden atlayıp, dünyaya barış ve huzur gelmesi dileğinde bulundu.

Nevruz tatili için Tahran, Tebriz, Urmiye gibi kentlerden gelen Erzurum’a gelen İranlı turistler, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki otelleri doldurdu. Her yıl nevruzda Palandöken Kayak Merkezine geldiklerini anlatan İranlılar, bahar gelmesine rağmen Erzurum’da karın erimemesinin sevindirici olduğunu söyledi. Dilek fenerlerini gökyüzüne uçuran İranlı turistler, “Bahar bayramını kayarak kutluyoruz. Kışın Erzurum’da gündüzleri kayak yapıyor, geceleri de diskolarda sabaha kadar eğleniyoruz. Yazın ise Antalya ve Bodrum’da denize giriyoruz. Erzurumlular bizlere çok sıcak davranıyor. Burada kendimizi yabancı görmüyoruz. Zaten otellerin tamamı İranlılarla dolu” diye konuştu.

Palandöken Dedeman Otelleri Genel Müdürü Mehmet Varol, nevruz bayramı nedeniyle doluluk oranının yüzde 100’ü bulduğunu, bunun yüzde 95’ini İranlılar’ın oluşturduğunu söyledi. Mehmet Varol, “Palandöken’de hem bahar havası hem de kar var. Güneş altında kayak yapmanın tadını çıkarmak isteyenler Erzurum’a geliyor. İranlılar’ın nevruz bayramı tatili Mart’ın sonuna kadar devam edecek. Biz de Palandöken’de Nisan ayının sonuna kadar sezonu açık tutmayı düşünüyoruz” dedi.