İstanbul’da Erciyes Zirvesi

İstanbul’da Erciyes Zirvesi :Kayseri’nin turizm pastasından daha fazla pay alması ve Erciyes’in Kayseri ekonomisine çok daha fazla katkı sunması için birbiri ardına tanıtıma yönelik toplantılar gerçekleştiriliyor. Türk Hava Yolları’nın düzenlediği toplantıyla özellikle kayak turizmi alanında çalışan İstanbul’daki acentalara Kayseri ve Erciyes tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları ile 2016 Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak kadar önemli bir kış turizm merkezi haline gelen Erciyes’teki potansiyel İstanbul’da anlatıldı. Türk Hava Yolları tarafından düzenlenen toplantıya Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, Türk Hava Yolları Satış Pazarlama Dairesi Başkanı Halil İbrahim Polat ve turizm acentaları katıldı.

“KAYSERİ İÇİN HİÇBİR FEDAKARLIKTAN KAÇINMIYORUZ”
Toplantıda Kayseri ve Erciyes’in potansiyeline ilişkin bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 6 bin yıllık kadim bir kent olan Kayseri’nin doğal ve tarihi güzellikleri bünyesinde bulunduran bir şehir olduğunu söyledi. Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndan bakıldığında beş medeniyete ait eserlerin görülebileceğini ifade eden Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesi olarak bir taraftan Kayseri’nin tarihi güzelliklerini açığa çıkarırken bir taraftan da Erciyes’i dünya standartlarında bir kış turizm merkezi haline getirdiklerini belirtti. Erciyes’in kış turizmi açısından her yönüyle Türkiye’nin tartışmasız en güzel dağı olduğunu dile getiren Başkan Çelik, aynı zamanda Erciyes’in şehir merkezindeki havaalanı ve geniş karayolu ile en kolay ulaşılabilir kayak merkezi olduğunu kaydetti. Erciyes’i dünya standartlarında bir merkez yapmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, harika bir kış turizm merkezi yaparak Türkiye ve dünya insanının hizmetine sunduklarını söyledi.

Vali Orhan Düzgün de yaptığı konuşmada Kayseri’nin turizm potansiyeli yüksek olan bir şehir olduğunu ve bunun en güzel şekilde değerlendirildiğini belirtti. Erciyes’in alt yapı yeterliliği açısından dünyanın en iyi dağlarından olduğunu ifade eden Vali Düzgün, herkesi dünyanın en kolay ulaşılabilir ve en donanımlı yollarına sahip kayak merkezi olan Erciyes’e beklediklerini kaydetti.

Toplantıda Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı da Kayseri ve Erciyes’in turizm potansiyelini anlatan bir sunum yaptı.