İtalya’da ağaç teleferik hattına devrildi 200 kişi havada asılı kaldı

İtalya’da ağaç teleferik hattına devrildi 200 kişi havada asılı kaldı  :İtalya’nın özellikle orta kesimlerini etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle ölenlerin sayısı üçe yükseldi.

Fırtına ve sağanak yağışlar sonucu birçok bölgede heyelan meydana geldi, ağaçlar devrildi. Milano yakınlarındaki Buscate’de bisikletiyle yol alırken savrulan 76 yaşındaki bir kişinin karşı yönden gelen kamyonetin altında kalarak hayatını kaybettiği ifade edildi. Bu olayla birkaç gündür süren olumsuz hava şartları dolayısıyla hayatını kaybedenlerin sayısın üçe çıktığı bildirildi.

Daha önce de Toskana bölgesinin Lucca kentinde bir arabanın üzerine dağdan kopan kaya parçası düşmüş, arabadaki bir kişi ölmüştü. Urbino’da da üzerine ağaç devrilen kişi yaşamını yitirmişti.
Bugün de İtalya’nın doğusundaki Abruzzo bölgesinden geçen bir doğalgaz boru hattının üzerine heyelan nedeniyle kule devrildi. Bu nedenle boru hattında patlamalar oldu. Patlamaların meydana geldiği yere yakın üç ev bulunduğu, burada üç kişinin hafif yaralandığı açıklandı. Kilometrelerce uzaktan görülebilen patlamalara itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği bildirildi.

Yine Abruzzo bölgesinde kar yağışı dolayısıyla A25 otoyolu trafiğe kapandı. Ülkenin kuzeyindeki kayak merkezi Val Gardena’da da bir ağacın teleferik hattına devrilmesi sebebiyle o sırada teleferikte bulunan 200 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalanlar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Saraybosna’dan Ancona’ya gelen bir kargo uçağının da kuvvetli rüzgarın etkisiyle pistten çıktığı kaydedildi. Olayda yaralanan olmadı.