İzmir’de Açıldığı Gün Arıza Yapan Teleferik Onarıldı

İzmir’de Açıldığı Gün Arıza Yapan Teleferik Onarıldı :İzmir’de 2007 yılında riskli raporu üzerine kapatılan ve sekiz yıl sonra yeniden yapılarak hizmete giren Balçova Teleferik Tesisleri’nde, teknik arıza sebebiyle seferlerde aksama yaşandı.

İzmir’de 2007 yılında riskli raporu üzerine kapatılan ve sekiz yıl sonra yeniden yapılarak hizmete giren Balçova Teleferik Tesisleri’nde, teknik arıza sebebiyle seferlerde aksama yaşandı. Açılışı geçen perşembe günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yapılan teleferikte, aynı gün saat 19.30 sıralarında arıza meydana geldi. Arıza sebebiyle kabinler bir süre havada asılı kaldı. Arızanın giderilmesinin ardından yolcular tahliye edildi. Arızanın giderildiği ve bu sabahtan itibaren seferlere yeniden başladığı bildirildi. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, duruma tepki göstererek, “Yıllardır teleferik özlemi çeken İzmirlilerin, ilk günden arıza yapan sistemle hevesleri kursaklarında kaldı. Acilen önlem alınmalı.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 15.5 milyon liraya yenilediği Balçova Teleferik Tesisleri’nde ilk yolculuğu Başkan Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri yapmıştı. Açılıştan sonra seferlere başlayan teleferik, aynı gün saat 19.30 sıralarında arızalandı. Havada bir süre asılı kalan yolcular, çalışmadan sonra tahliye edildi. Arızanın giderilmesi, bu sabaha kadar sürdü. Seferler, bugün yeniden başladı.

SAATTE BİN 200 YOLCU TAŞIYACAK

Balçova Teleferik Tesisleri, saatte bin 200 yolcu taşıyacak şekilde yenilendi. 20 adet sekizer kişilik kabinle yapılan yolculuğun süresi 2 dakika 42 saniye. Teleferik sistemi, istasyonlar ve mesire alanı düzenlemesinin toplam maliyeti ise 15.5 milyon TL.

OTOMATİK MÜDAHALE DEVREYE GİRMEDİ

Tesiste ilk gün yaşanan arızanın, sistemin çalışmasını olumsuz etkilemeyeceği belirtildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kabinler arası otomatik mesafe düzenleyici devreye girmediğinden, sistemin güvenliği için otomatik olarak kabinlerin bir süre asılı kaldığını, problemin çözüldüğünü ve seferlerin bu sabah yeniden başladığını dile getirdi.

Belediye meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan, teleferiğin ilk gün arıza yapmasına tepki gösterdi. Belediye bürokratları ve yurtdışından gelen mühendislerin gözetiminde aylardır deneme seferleri yapıldığını vurgulayan Bilal Doğan, “Deneme seferleri bitti, teleferik hizmete girdi ve saatler sonra yolda kaldı. Şimdi İzmirli hemşehrilerimiz, teleferiği gönül rahatlığıyla nasıl kullanacak? İlk günden yolda kalan bir sistem, ileride daha büyük arızalar yaşatır mı diye endişeleniyoruz. Bunun için, ‘Yine Yeniden Teleferik’ sloganıyla teleferiği açan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni, konuyla ilgili acilen önlem almaya çağırıyoruz. Bizim en büyük servetimiz, İzmirli hemşehrilerimizdir. Onlar yıllardır teleferikten mahrum edildi, şimdi de yarım yamalak.” diye konuştu.