Kahramanmaraşta Kar Festivali

Kahramanmaraşta Kar Festivali :Kahramanmaraş’ta Kar Festivali- Merkez Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından 1. Kar Festivali düzenlendi- Kentte ilk kez yapılan Kar Festivali’ne katılan vatandaşlar hem piknik yaptı, hem de karda kayıp müzikle eğlendi Kahramanmaraş’ta Merkez Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kar Festivali renkli görüntüler oluşturdu.

Kahramanmaraş’ta Kar Festivali- Merkez Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından 1. Kar Festivali düzenlendi- Kentte ilk kez yapılan Kar Festivali’ne katılan vatandaşlar hem piknik yaptı, hem de karda kayıp müzikle eğlendi Kahramanmaraş’ta Merkez Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Kar Festivali renkli görüntüler oluşturdu.Kentin 2 bin 300 metre rakımındaki Yedikuyular mevkisinde ilk kez düzenlenen Kar Festivali’ne beklenenden çok ilgi olunca zaman zaman araç kuyrukları oluştu. Trafikteki yoğunluk yüzünden bazı vatandaşlar zirveye yürüyerek çıktı.

Festivalde sanatçıların verdiği konser eşliğinde vatandaşlar halay çekip oynadı. Kahramanlar Offroad Kulübü tarafından 4×4 araçlarla karda düzenlenen gösteri ilgiyle izlendi. Festivale katılanlar, kayak yaparak zaman geçirdi. Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından vatandaşlara, sucuk ekmek ikramında bulundu.Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı festivalde vatandaşlar, gönüllerince eğlendi.- “Yoğun ilgi bizleri ziyadesiyle memnun etti”Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, burada yaptığı konuşmada, ilçelerinin sınırlarındaki Yedikuyular mevkisinde ilk kez bir festival düzenlediklerini, vatandaşların gönüllerince eğlenmesinden de mutlu olduklarını belirtti.Kayak merkezi yapılması planlanan bölgede düzenlenen festivale beklenenden fazla ilginin olmasının bazı aksaklıkları da beraberinde getirdiğini dile getiren Okay, şunları kaydetti: “Özellikle trafikle alakalı bazı sıkıntılarımız oldu.

Bu sebepten dolayı halkımızdan özür diliyoruz. Ama buradaki manzara ve atmosfer inşallah önümüzdeki yıllarda da devam eder ve Kahramanmaraş sınırlarını aşıp Türkiyemize tanıtılır. Burada büyükşehir belediyemizin kayak tesisi projesi var. Önümüzdeki kışa yetişecek bir projedir. Yoğun ilgi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Buranın alt yapı çalışmalarını tamamlayarak bu bölgeyi vatandaş odaklı bir kar merkezi yapmayı planlıyoruz.” Kahramanlar Offroad Kulübü Başkanı Sinan Bağdatlı ise Dulkadiroğlu Belediyesinin 1. Kar Festivali’ne katkı amacıyla özel donanımlı araçlarıyla gösteri yaptıklarını söyledi. Kahramanmaraş Dağcılık Arama Kurtarma Kulübü (KADAK) Başkanı Sait Kılıçsallayan da Yedikuyular’ın kayak merkezi olması için yoğun çaba harcadıklarını, seslerinin duyulmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.Konuşmaların ardından vatandaşlar, kar ve pekmez karışımıyla yapılan, karsambaç olarak adlandırılan yiyecekten Belediye Başkanı Okay’a ikram ettiler.