Karacadağ Kayak Merkezi ziyaretçi rekoru kırdı

Karacadağ Kayak Merkezi ziyaretçi rekoru kırdı :Bölgenin tek kayak merkezi Karacadağ, her geçen yıl daha fazla ilgi görüyor- Merkezin işletmecisi Atilla: “Tesis biraz daha iyileştirilirse şu anda 10 bini bulan ziyaretçi sayımız daha da artar”

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tek kayak merkezi konumundaki Karacadağ Kayak Merkezi, bu yıl yeterli kar düşmemesine rağmen son beş yılın ziyaretçi rekorunu kırdı.

Türkiye’nin en sıcak şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa, son yıllarda kış turizminde de ön plana çıkmaya başladı. Siverek ilçe merkezine 45 kilometre mesafedeki halk arasında “Güneydoğu’nun Uludağı” olarak nitelendirilen 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi, her geçen yıl daha fazla ilgi görüyor.

Özellikle hafta sonları yoğunluğun yaşandığı merkeze gelenlerin bazıları beyaz örtü üzerinde kayak keyfi yaşıyor, bazıları da temiz havada mangal yakarak stres atıyor.

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Adıyaman gibi çevre illerden ziyaretçi akınına uğrayan merkez, son yılların en yoğun dönemini yaşıyor.

– “Konaklama talebi fazla”

Merkezin işletmecisi Orhan Atilla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karacadağ’ın, turizmden aldığı payın her geçen yıl arttığını söyledi.

Merkezi daha önceki senelerde yaklaşık 4 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Atilla, geçen yıl ise 6 bin kişinin bölgeye geldiğini anımsattı.

Sezonu yaklaşık 6 hafta önce açtıklarını hatırlatan Atilla, şöyle konuştu:

“Bölgeye daha çok günübirlik ziyaretler oluyor. Çok sayıda müşteri konaklama için bizi arıyor. Tesis biraz daha iyileştirilirse şu anda 10 bini bulan ziyaretçi sayımız daha da artar. Sezonun yeni açılmasına rağmen son 5 yılın ziyaretçi rekoru kırıldı. Burası kmendi imkanlarımızla büyütebileceğimiz bir tesis değil. Güneydoğu’nun en ideal noktasındaki merkezin daha da iyileştirilmesini istiyoruz.”

Önceki yıllara göre bölgeye bu yıl daha az kar düştüğünü aktaran Atilla, bu hafta beklenen yağışla merkezdeki kar kalınlığını bir metreye kadar çıkmasını ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

Karacadağ’a gelen Bünyamin Sönmez de merkeze daha fazla yatırım yapılmasını gerektiğini ifade etti.