Karadeniz yaylaları teleferikle birleşecek

Karadeniz yaylaları teleferikle birleşecek :Karadeniz yaylaları teleferikle birleşecek : Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayan, 40 yeni turizm noktası oluşturan ‘Yeşil Yol’a teleferik yapılacak ve yeni bir turizm potansiyeli oluşturulacak

Turizmi 81 ile ve 12 aya yayma çalışmalarında yeni bir adım atılıyor. Karadeniz’de yapımı 2012 yılında başlayan ‘Yeşil Yol’ hattında yaylalar teleferikle de birbirine bağlanacak. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yeşil Yol çalışmalarının ardından aynı hat üzerinde teleferik hattı yapacaklarını söyledi. Ordu-Giresun Havalimanı’nın 22 Mayıs’ta açıldığını hatırlatan Kurtulmuş, 2 seneye kadar bu illerin çehresinin değişeceğini söyledi. Kurtulmuş, “Karadeniz yaylalarının cazibesini artırmak için yeni projeler ortaya koyacağız. Havaalanı yapılmış, Dereyolu (Ordu-Sivas) yapılmış, üniversite gelmiş, çevre yolu, iç bağlantı yolları yapılmış bir Ordu’yu dünya kendi yapmak istiyoruz. Yeşil Yol’u bir an önce tamamlayarak aynı hatta teleferik hattı kuracağız. Güzel coğrafyamızı pazarlayacağız. Karadeniz’i ve Ordu’yu İsviçre’nin Alpler’i gibi dünyaya tanıtmak istiyoruz. Ordu bir dünya kendi olacak” dedi.
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) tarafından yürütülen Yeşil Yol Projesi, Samsun’dan Artvin’e kadar 8 ilden geçerek bütün yaylaların birbirine bağlamasını içeren bir proje. Bu proje ile 40 noktada turizm merkezleri oluşturulacak. Moteller, oteller, çim kayak tesislerinin bulunacağı tesisler oluşturulacak. Böylece Samsun’dan yola çıkan bir kişi, Batum’a gidinceye kadar Yeşil Yol’u kullanacak ve Karadeniz’in tüm güzelliklerini görmüş olacak. Projenin 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.