Kartalkaya kara doydu

Kartalkaya kara doydu :İstanbul ve Ankara’ya yakınlığı nedeniyle arabaya atlayıp gidebileceğiniz mesafede bir kayak merkezi Kartalkaya… Üstelik sadece kar, kayak vaat etmiyor; eğlencesi ve Bolulu ustaların elinden çıkan lezzetli yemekleri de ünlü…

Bolu’nun 38 km güneydoğu tarafında, Köroğlu Dağları’nda yer alır bu cennet bölge. En ünlü kayak tatili merkezleri de burada konumlanır. Kartalkaya, nisan ayına kadar uzayabilen sezonu ve off-pist olanakları sayesinde, özellikle snowboard’cular tarafından tercih ediliyor… İstanbul’dan yaklaşık 270 kilometre mesafedeki Kartalkaya’da 12 pist bulunuyor… Kar kalınlığının zaman zaman üç metreyi bulduğu kayak bölgesinde birçok otel ve tesis yer alıyor. Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden olan ve yağan karla birlikte şu sıralar kış sporları için ideal bir ortam sunan Kartalkaya’daki otellerde kayak, kızak ve snowboard kiralama hizmeti veriliyor… Kayak yapmaktan hoşlanmayanlar için ise burası dinlenmek için ideal bir seçenek. Çam ağaçları ile süslü manzaranın keyfini çıkarıp, yazın doğa yürüyüşü gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Pistlerin bulunduğu bölgedeki eğlence mekanı hem yeme-içme hem de kayak molası için tercih ediliyor. Şöminesi, puf köşeleri ve lezzetleriyle gün boyu kayakçıları ağırlayan bu lounge, havanın kararmasıyla birlikte eğlenceli gecelere ev sahipliği yapıyor. Otellerin içinde de konuklar için farklı eğlence seçenekleri var. Kar partileri, sıcak şarap ve sucukekmek ikramı, meşaleli iniş ve havai fişek gösterileri bunlardan sadece birkaçı…

TESİSLER DOLUYOR

Kartalkaya adını, kayalık tepelerinden ve bu tepelerde yaşayan kartallardan alıyor. Üstelik dört mevsimi de ayrı güzel bir yer. Bölgede zirve 2200 metre civarında. Çam ormanları ve derinliği üç metreyi bulan bembeyaz kar kaplı manzarasıyla huzuru burada bulmak mümkün. Özellikle kayak ve kar sporu severler, dünya çapında üne kavuşmuş kar kalitesi ve üstün özellikli pistleri ve tesisleriyle, Kartalkaya’yı tercih ediyor. Yarı ılıman iklimi sayesinde dondurucu bir hava yerine yumuşak bir kış ve kar havası geçirmek için birebir… Sahip olduğu dik pistler ve modern donanımlar ile profesyonel kayakçılar tarafından da tercih ediliyor. Sırf tertemiz dağ ve çam ormanlarının havasını solumak ve manzarayı izlemek için bile günübirlik veya uzun soluklu tatil için gelenleri ağırlıyor… İçinde bulunduğumuz yarı yıl tatilinde doluluk oranı yüzde 90’u bulan Kartalkaya otellerinde, haftasonu yer bulmak neredeyse imkansız… Bu nedenle daha sakin bir dönemi tercih edenler sömestr sonrasını bekliyor… Kartalkaya sadece kardan ibaret değil… İdeal aktivitelerden biri de rehberler eşliğinde dağ yürüyüşleri. Etrafı keşfe çıkmak sizi bambaşka bir dünyaya alıp götürür. Eşsiz manzara ve doğa sizi büyüler ve eve yenilenerek dönmeniz için enerji verir. Kalınacak oteller de muhteşem bir dağ manzarasına sahip. Güne keyifli uyanmak bile iyi gelecek. Şömine karşısında sıcak bir içecek eşliğinde tabiatı izlemenin ve kayak yapanları seyretmenin keyfi tarifsiz.

NASIL GİDİLİR?

İstanbul ve Ankara’ya yakın bir konumda bulunan Kartalkaya’ya rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Kendi aracınızla İstanbul’dan geliyorsanız Bolu’dan Ankara istikametine 10 km gittikten sonra yolun sağında Kartalkaya tabelasını göreceksiniz. Tabelanın olduğu yerden dönüp 28 km ilerleyerek- Kartalkaya’ya ulaşabilirsiniz.

NEREDE KALALIM?

Golden Key Kartalkaya: Sadece kışları değil, yazın da tercih edilen bir otel. SPA’sı var.
Dorukkaya Ski & Mountain Resort: Bu kayak ve snowboard merkezi yedi lifti ve 11 pistini misafirlerine ücretsiz olarak sunuyor. Türkiye’nin ilk snowpark’ı da burada.
Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort: Butik dağ oteli konseptiyle hizmet veriyor. Misafirleri Türkiye’de ilk kez kullanılan önden korumalı lifti ile toplam yedi lifte sahip Dumankaya pistlerinden faydalanabiliyor ve telesiyejlere doğrudan erişebiliyor.
Kartal Otel: Farklı zorluk derecelerine sahip 20 km uzunluğundaki pistlerin bölgesinde bulunuyor. Otelde Sunkids adlı bir çocuk kayak okulu da mevcut.