Kartalkayada yarıyıl tatili hazırlıkları tamamlandı

Kartalkayada yarıyıl tatili hazırlıkları tamamlandı : Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya’daki oteller, kavak severlere uzunluğu 45 kilometreye yaklaşan pistlerle hizmet verecek.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya’da yarıyıl tatili hazırlıkları tamamlandı.

Kent merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezindeki oteller, yarıyıl tatili öncesindeki rezervasyonlarla yoğun talep gördü.

Kayak merkezine gelecek tatilciler, 45 kilometreye yaklaşan pistlerde keyifli vakit geçirebilecek.

Dorukkaya Otel Genel Müdürü Yusuf Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezindeki otellerin yarıyıl tatili öncesinde hazırlıklarını tamamladığını belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun sömestir geçirmeyi planlıyoruz. Kar kalınlığı ve karın kalitesi kayak için çok güzel. Sömestir tatilini Kartalkaya’da geçirmek isteyen tatilciler, kayağın ve eğlencenin keyfini doya doya çıkartacak” diye konuştu.

Kayak merkezine yoğun talep olduğuna dikkati çeken Avcı, “Sömestir tatilini 2 bölüme ayırdık. İlk bölümde rezervasyon oranımız yüzde 95’lere ulaştı. İkinci bölümde ise yüzde 60 seviyelerinde. Hafta sonu yüzde 100 doluluğa ulaşır. Daha önceki yıllara oranla çok daha iyi sömestir tatili yoğunluğu yaşayacağımızı düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Kayak merkezindeki kar kalınlığının 2,5 metrenin üzerine çıktığını anlatan Avcı, ilerleyen günlerde kar yağışı beklendiğini sözlerine ekledi..