Kartepe kayak merkezi ‘nde hafta sonu yoğunluğu

Kartepe kayak merkezi ‘nde hafta sonu yoğunluğu :Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe’deki kayak merkezinde doluluk, hafta sonunda yüzde 100’e ulaştı.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Samanlı Dağları’nın zirvesi Kartepe’deki kayak merkezinde doluluk, hafta sonunda yüzde 100’e ulaştı.

Kayak merkezindeki otelin genel müdürü Önder Sıkıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kartepe’nin en yoğun günlerinden birini yaşadığını belirterek, kapasitelerinin üzerinde ziyaretçiye ulaştıklarını söyledi.

Tesis anlamında sıkıntıları olmadığını ifade eden Sıkıcıoğlu, “Yol üzerinde uzun araç kuyruğu var. Yol sorununun çözülmesi lazım. Buraya telesiyej ve alternatif yol lazım. Aslında bizim arkamızda alternatif yol var. Bu açılabilirse en azından ring yaptırabiliriz. Böylece buradaki sıkışıklığı engellemiş oluruz” diye konuştu.

Geçen iki yılda istedikleri kadar kar alamadıklarını kaydeden Sıkıcıoğlu, bu sezon yoğun taleple karşılaştıklarını vurguladı.

Sıkıcıoğlu, kayak merkezlerindeki en fazla kar seviyelerinden birinin Kartepe’de olduğuna işaret ederek, “Yıl başı sonrası 4 gün yoğundu. Okulların tatile girmesiyle de yoğunluğumuz artacaktır. İstanbul’a bir saatlik mesafede olmamız dolayısıyla hafta içinde de misafirlerimiz geliyor. Kayak odamız Avrupa’da ödül aldı. Bin 500 ile 3 bin 500 metre arasında değişen 17 kayak pistimiz var” ifadesini kullandı.