Kartepe Kayak Merkezi’nde sezon heyecanı

Kartepe Kayak Merkezi’nde sezon heyecanı :İstanbul’a bir saat mesafede olması dolayısıyla yoğun ilgi gören 3 milyon metrekarelik alan üzerine kurulu Kartepe’deki kayak merkezi, bu sezonda da binlerce kayakseveri ağırlamayı hedefliyor.

Samanlı Dağları’nın bin 640 rakımıyla zirvesindeki 3 milyon metrekarelik alan üzerine kurulu Kartepe’deki kayak merkezinde kış sezonu hazırlıkları tamamlandı. Kartepe Kayak Merkezi Genel Müdürü Sıkıcıoğlu, “İstanbul’dan önemli seviyede talep görüyoruz. Tesisimize gelen yabancı turist sayısının da gittikçe artacağını düşünüyorum” dedi.

Yaz sezonunda özellikle Arap ülkeleri ve Rusya’dan birçok takımın kamp yaptığı Kartepe, kış döneminde de kayak meraklılarının tercih ettiği gözde merkezler arasında bulunuyor. Kartepe, İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü’nün aynı anda izlenebilmesi, sahip olduğu doğal güzellikleri ve her seviyeye uygun pistleriyle kayakseverlerce ilgi görüyor.

Kartepe Kayak Merkezi Genel Müdürü Önder Sıkıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olduklarını belirterek, İstanbul’a 1 saat mesafede olmaları dolayısıyla da ciddi bir potansiyele sahip olduklarını ifade etti.

Hem konaklayan hem de günlük gelen ziyaretçileri ağırlayabildiklerini anlatan Sıkıcıoğlu, “Kış aylarında günübirlik misafirlerin yoğunluğunun arttığı da düşünülürse sezonda yaklaşık 150 bin kişi burayı ziyaret ediyor. İnşallah bu ay sonu da kar yağarsa, kış sezonuna giriş yapacağız” diye konuştu.

Önder Sıkıcıoğlu, telesiyej bakımlarının yaptırıldığını, tüm halatların sökülerek röntgenlerinin çekildiğini, Gençlik ve Spor Bakanlığından gelen denetçilerin pistleri ve mekanik aksamı denetlediğini, bir sıkıntı olmadığına dair raporun kendilerine iletildiğini aktardı.

“Futbol kamp dönemlerin getirisi, kışın da olacak”

Kayak merkezlerinin en önemli sermayesinin kar olduğunu vurgulayan Sıkıcıoğlu, “Biz de bakıyoruz, bu sene daha yoğun bir kış olacağı yönünde duyumlar alıyoruz. Burası yoğun talep gören bir yer. Otel konaklamasında sıkıntı yaşamıyoruz ama günü birlik gelen ziyaretçilere karşı hizmette zorluk çekiliyor” ifadesini kullandı.

Sıkıcıoğlu, Arap ve Körfez ülkelerinden çok ziyaretçi aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Arap ve Körfez ülkelerinden önemli bir potansiyelimiz var. Kışın Rusya’dan da konuklarımız oluyor. Orta Doğu’dan misafirler de bu sezon olacaktır. Onun dışında yerli turizm tabi ki İstanbul bizim pazarımız. İstanbul’dan önemli seviyede talep görüyoruz. Tesisimize gelen yabancı turist sayısının da gittikçe artacağını düşünüyorum. Gruplar halinde turla gelenler, sabah geliyor kayak yapıyor, öğlen sucuk ekmeğini yiyor, yine bir kayak yapıp akşam da evine dönüyor. Kocaeli’den de ciddi bir potansiyelimiz var.”

Özellikle futbol kampı dönemindeki yabancı takımların kafilesinde yer alan çok sayıda kişinin kayak sezonu için de Kartepe’yi tercih ettiğini kaydeden Sıkıcıoğlu, bu avantajı da kullanarak sezon süresince binlerce kişiyi ağırlamayı hedeflediklerini bildirdi.