Kartepe Teleferik Projesi 2017’de Hizmete Girecek

Kartepe Teleferik Projesi 2017’de Hizmete Girecek :Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe Turizm Derneği üyesi turizm işletmecileri ile Kartepe Sukay Park Tesisleri’nde bir araya geldi.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, turizm sektöründe faaliyet gösteren ilçe deki işletmecilerle bir araya geldi. Kartepe Sukay Park Tesisleri’nde Kartepe Turizm Derneği Başkanı Kamil Öçbe ve yönetimi ile üyelerini ağırlayan Başkan Üzülmez’e başkan yardımcıları, koordinatörleri ve ilgili birim müdürleri de eşlik etti.

Kartepe’nin sanayisi ile değil turizmle ön plana çıkması hedefiyle çalışan bir başkan ve yönetimi olduklarını kaydeden Başkan Hüseyin Üzülmez, “Katılımın yüksek olduğu bir toplantıda daha sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bunun da bizlerden beklentilerinizin fazla olduğu şeklinde yorumluyorum. Bu noktada beklentilere karşılık verebilen başkan ve yönetim olmayı temenni ediyoruz. Kanunlar ve yasalar çerçevesinde, sorumluluk ve yetki alanımız dışında kalan konularda da sizlerin yanınızda olmaya çalışacağız” dedi.

Başkan Üzülmez, toplantıda Kartepeli turizmcilerin talep ve sıkıntıları ile ilgili konularda gelişmeleri ve çözüm yollarını de tek tek anlattı. Soğuk hava deposu ile ilgili yaşanan sıkıntıdan dolayı uzayan Maşukiye Meydan ve Giriş Projesi başta olmak üzere, Tarım İl Müdürlüğü’nün çalışmalarının beklendiği mera konusuna kadar pek çok konuda turizmciler bilgilendirildi. Pazar yeri projesi ile ilgili taraflarında görüşlerini alacakları geniş çaplı bir araştırma sonrası karar verileceği de aktarıldı. EMITT Turizm Fuarı’na katılmak isteyen işletmelere lojistik destek vereceğini açıklayan Başkan Üzülmez, alt yapı, ulaşım konularında diğer kurumlarla koordinasyonu sağlayarak çözüm süreçlerini hızlandırdıklarını ifade etti.

İlçeye daha çok turist çekme düşüncesinde olduklarını ve bu yöndeki proje ve hizmetleri de işletme sahipleri ile paylaşan Başkan Üzülmez, “Turizmin geliştirilmesi konusunda yatırım ve projelerimizle sizin yanınızdayız. Bu yöndeki tanıtımlarla da buraya ne kadar çok yerli ve yabancı turist getirebiliriz düşüncesindeyiz. Ekonominizin canlanması, akşamları kasanızı kapatırken duyacağınız mutluluk, esnaflıktan gelen bir yerel yönetici olarak sizler kadar beni de mutlu eder. İlçemizdeki turizm potansiyelini nasıl arttıra bilirizin cevabına akıl ve istişare ile ulaşmak istiyorum. Bu noktada sizlerle aynı düşüncede olduğumu bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.

Kartepe’ye dikkatleri çekecek her türlü projeye açık olduğunu belirten Başkan Üzülmez, “Kartepe’de ticaretin şekillenmesi için çaba içerisindeyiz. Bu konuda sizlerin de görüş ve önerilerini bekliyor ve önemsiyorum. İlçeyi tanıtacak, hafızalarda yer edecek totem çalışması için sizlerin görüşlerinizi bekliyorum. Sizlerden oluşacak bir heyetin belirleyeceği, ilçeye dikkatleri çekecek bir festival organizasyonuna da sıcak bakıyorum. Arapça ve İngilizce web sitemiz ve yurt dışı fuarlarla tanıtımlarımızı yapıyoruz. TOKİ, ilçemizde yapacağı turizm lisesi için ihaleye çıkmak üzere ve sömestre tatilinde de kazmayı vuracak” ifadelerini kullandı.

Kartepe’deki turizm çemberini 30-40 yıldır düşünülen teleferik projesi ile daha da genişletmeyi planladıklarını belirten Başkan Üzülmez, “Teleferik projemizin hayata geçmesi ile ilçemize gelen müşteri profili de değişecek. Teleferik projesiyle Kartepe’deki turizm çemberi daha da genişleyecek. Derbent üzerinden devam edip Arslanbey ve Suadiye’deki yolları da yapıp buradaki potansiyeli daha üst seviyeye çekmeyi planlıyoruz. Bu sayede müşteri potansiyeliniz de artacak. Böylesi güçlü ve büyük projeye hükümetimiz de destek veriyor. Sizlerin desteği ile 30-40 yıldır düşünülen proje bizim dönemimizde belli bir noktaya gelmiş olacak. Devlet desteğini aldığımız ve projesi çizilen teleferik projesinin ilk etabını 2017 de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Teleferikle 1. Etapta Derbent’in üzerinden zirveye ulaşacağız. 2. Etap için de gölün üzerinde 1. Etabın başladığı yere ulaşımı sağlayacağız” dedi.

Kartepe Belediyesi’nin turizmi geliştiren ve turizmciye destek veren projelerinden biri olan Mobil Turizm Rehberini de tanıtan Başkan Üzülmez, “Yerli ve yabancı turistler dahil olmak üzere ilçenin tanıtımını her platformda yapmaktayız. İlçemizdeki turizm sektöründe faaliyet gösteren bütün iş yerlerinin yer aldığı ilçeyi ziyaret edecek misafirlere kolaylık sağlamak amacıyla Türkiye’de ilk olan örnek bir Mobil Turizm Rehberi yazılım uygulamasını hizmete sunduk. Bu projenin tanıtımını ayrıca bir basın toplantısında tüm kamuoyu ile paylaşacağız. Misafirlerinizi kapıya kadar getirecek bu uygulama cep telefonları ile hayat buluyor. Telefonlara yüklenecek uygulamadaki bilgilerinizi arkadaşlarımızla irtibata geçerek güncelleyin. Bu konuda gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip edin ve bu yeni uygulamayı önemseyin” şeklinde konuştu.

Turizm işletmecileri talepleriyle ilgili Başkan Üzülmez’in çözüm odaklı fikirlerini ilgiyle dinlediler. Dernek Başkanı Öçbe, “Yeni yönetim modeli ve teşkilat yapısı ile ufkumuzu genişleten projelerinizi ilgiyle takip edeceğiz. Kartepe’nin cazibesini daha da arttıracak yatırım ve hizmetlerini ve yeni uygulamalarınızın başarılı olacağına inanıyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dilerken sağladığınız hizmetler ve yapacağınız düzenlemeler için şimdiden teşekkür ederiz” dedi.