Kartepe ‘ye 21 yıl sonra Nisan ayında kar yağdı

Kartepe ‘ye 21 yıl sonra Nisan ayında kar yağdı :Kartepe İlçesi’nde dün başlayan ve gece yarısından itibaren devam eden tipiye dönüşen kar yağışı nedeniyle otel ve kayak merkezinin bulunduğu bölgeye zincirsiz çıkmaya çok sayıda araç yolda kaldı. Otel bölgesindeki kar kalınlığı da öğlen saatlerinde yarım metrenin üzerine çıktı.

Kocaeli’de 1984 yılından bu yana ilk kez nisan ayında kar yağdı. Kartepe Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 65 santimi gördü, ancak kuvvetli tipi ve sis nedeniyle kayak pisti kapalı kaldı.

Kocaeli’de 31 yıl sonra ilk kez nisan ayında kar yağışı yaşandı. En son 1984 yılının nisan ayında kente karın düştüğü öğrenildi. Kartepe Kayak Merkezi’nde kar kalındığı sabah saatlerinde 50 santim olarak kaydedildi. Gün boyu yağan kar öğleden sonra 65 santimi buldu. Kuvvetli tipi ve yoğun sis nedeniyle kayak meraklıları pistlere çıkamadı. Pistlerin yarın açılması bekleniyor. İlimiz en son 1984’te nisan ayında -9 dereceyi görmüştü.

YOLLAR DA KAPANDI

Kar yağışının etkili olduğu Kartepe’de, zirveye çıkan yollar kapandı. Araçlar ve kurtarıcılar zincir takmak zorunda kaldı. Onlarca araç saatlerce yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Nisan ayında görülen kar yağışı herkesi hayrete düşürdü.

KAR GECE BAŞLADI

Kocaeli’de yine kar yağışı vardı. Kartepe’nin zirvesinde “Verici İstasyonu” bölgesinde erimeyen karların üzerine önceki gece 01.00’dan itibaren kar yağmaya başladı. İstasyona giden yol yine kapandı. Umuttepe ve İlimtepe gibi bölgeler de kardan nasibini aldı. Ancak bu sabahtan itibaren kar yağışı sona eriyor. Güneş kendini gösterse de gece hava yeniden soğuyacak. Sabah ve gece saatlerinde sıcaklığın sıfırın altına düşebileceği belirtildi. Önümüzdeki salı ve çarşamba gününden sonra ise sıcaklıkların artması bekleniyor.