Kartepe Zirvesine Teleferik Geliyor

Kartepe Zirvesine Teleferik Geliyor :Belediyenin Derbent ile Kuzuyayla’daki kayak merkezi arasına yapacağı teleferik hattı ile Kartepe kış turizminin yeni gözdesi olacak

Kartepe Belediyesi tarafından Derbent- Kuzuyayla ile SEKA Kamp-Sapanca-Derbent arasında iki etap halinde yapılacak olan teleferik projesinde izinlerin yüzde 80’ni alındı. Projenin yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kartepe Belediyesi’ne 1 milyon TL proje desteği verildi. Yap-İşlet-Devret yöntemi ile yapılması planlanan Teleferik Projesi’nin ilk etabı olan Derbent-Kuzuyayla hattı projelendirme çalışmasında da sona gelindi.

’30 YIL ÖNCE DÜŞÜNDÜM’
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe zirvesine teleferikle ulaşım fikrini 30 yıl önce ilk kez kendisinin ortaya attığını, bugün başkan olarak bu projeyi gerçekleştirme şansını yakaladığını belirtti. Başkan Üzülmez “Biri yerli, biri yabancı iki firma proje ile ilgileniyor. Büyükşehir Belediyesi’nden büyük destek görüyorum. Bu dönem içinde bu projeyi mutlaka gerçekleştirmek istiyorum” dedi.

KARTEPE GELİŞECEK
Kartepe’nin önümüzdeki yıllarda turizm ve ticari bir çekim merkezi haline geleceğini ifade eden Üzülmez, “Turizm potansiyeli yüksek bir ilçeyiz. Sukaypark ve Grenpark da bizim ilçemizde bulunuyor. Yatırımcılar bizlere gelmeye başladı. İlçemizde toplantı ve doğa turizmini ön planda tutuyoruz. 4 ve 5 yıldızlı oteller yapılıyor. Kartepe ilçemizi cazibe merkezi haline getirebilmek için mücadele ediyoruz” dedi. Teleferik projesinin bakanlığın da desteği ile hızla ilerleyeceğini bildiren Başkan Üzülmez “Yap-işlet-devret modeli ile yapılacak teleferik projesinin birinci etabı, Derbent sırtlarından zirveye (Kuzuyayla) uzanacak. İkinci etabı ise SEKA Kamp Alanı’ndan yükselerek Sapanca Gölü’nün üstünden Derbent’teki birinci etaba ulaşacak. Sapanca Gölü’nün üzerinden Derbent’in sırtlarına kadar gelecek. Her iki etabın uzunluğu dokuz kilometre olacak” görüşünü dile getirdi.