Kartepeli çocuklara ücretsiz kayak eğitimi

Kartepeli çocuklara ücretsiz kayak eğitimi :Kocaeli’nin Kartepe İlçesi Belediyesi, 8- 15 yaş arası çocukları kayak merkezine götürerek ücretsiz kayak öğrenmelerini sağlıyor.

Samanlı Dağları’nın bölgede 1850 metrelik zirvesiyle en yüksek noktası olan Kartepe’de, deniz seviyesinde hava sıcaklıklarının 10 derecenin üzerine çıkmasına rağmen halen 2 metre civarında kar bulunuyor. İki hafta önce başlayan yoğun kar yağışıyla kar kalınlığının 3 metreye kadar çıktığı Kartepe’deki otel bölgesinde de kayak merkezi yine iki hafta önce açılmıştı. Hafta sonları Kocaeli Sakarya ve İstanbul’dan gelen kayak meraklılarının akınına uğradığı Kartepe’deki kayak merkezine, geçen yıl olduğu gibi Kartepe İlçesi Belediyesi de kendi kayak spor okuluna kayıt yaptıran çocukları kayak merkezine çıkararak kayak öğrenmelerini sağlıyor.

Ücretsiz olan ve ‘Kartepe ilçesinde kayak bilmeyen çocuk kalmasın’ sloganıyla gerçekleştirilen bu uygulama ile 8- 15 yaş arası çocuklar 20’şerli gruplar halinde 4 eğitmen nezaretinde haftada 2 gün kayak merkezine götürülüyor.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan ilçede kayak sporunu geliştirmek istediklerini, bu nedenle de çocukların kayak sporu ile tanışmalarını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Üzülmez, “Kayak sporunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak, önemli bir kayak merkezi bulunan ilçemizde profesyonel ve başarılı kayakçılar yetiştirmek amacıyla ilçemizdeki yetenekleri keşfetmeye çalışıyoruz” dedi.