Kastamonu Teleferik Projesi sözleşmesi imzalandı

Kastamonu Teleferik Projesi sözleşmesi imzalandı :Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2015 Yılı Bölge Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (BAP2) kapsamında, Kastamonu Belediyesi ile Kastamonu İl Merkezi Teleferik Projesi’nin mali destek sözleşmesini imzaladı.

2015 Yılı Bölge Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında “Kastamonu İl Merkezi Teleferik Projesi” projesinin mali destek sözleşmesi Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu ve KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar tarafından Kastamonu Belediyesi Başkanlık makamında imzalandı.

Proje kapsamında Kastamonu Belediyesi tarafından il merkezinde yapılacak 3,6 milyon TL bütçeli “Kastamonu İl Merkezi Teleferik Projesi” projesine KUZKA tarafından yüzde 28’lik kısmı olan 1 milyon TL mali destek sağlanırken, Kastamonu Belediyesi de projeye 2.6 milyon TL kaynak sağlayacak.

Kastamonu şehir merkezinde 1 kilometre uzunluğunda inşa edilecek teleferik ile Saat Kulesi ve Seyrangah Tepesi arasında havadan ulaşım sağlanırken, proje ile aynı zamanda Kastamonu turizminin de canlandırılması hedefleniyor.