Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Türkiye, Dünya Kayak Camiasında Tanınmıyor

Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Türkiye, Dünya Kayak Camiasında Tanınmıyor :Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Türkiye, dünya kayak camiasında tanınmıyor Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar, uluslararası sportif hiç bir başarısı olmayan Türkiye’nin dünya kayak camiası tarafından tanınmadığını söyledi.

Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Türkiye, dünya kayak camiasında tanınmıyor

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar, uluslararası sportif hiç bir başarısı olmayan Türkiye’nin dünya kayak camiası tarafından tanınmadığını söyledi. 79 yıllık federasyonun kayak tarihinde dünyada iz bırakacak hiçbirşey yapamadığını vurgulayan Yarar, 2011’de 25’incisine ev sahipliği yaptığımız Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın da Uluslararası Kayak Federasyonu kapsamında olmadığını belirtti.

Palandöken Dağı’ndaki Dedeman Ski Lodge’de düzenlediği basın toplntısı ile göreve geldikleri 10 ay içerisinde yaptıklarını tek tek anlatan Erol Yarar, geçmiş yönetimi eleştirdi. Görev geldiklerinde ilk olarak 300’ün üzerinde kayak camiasından insanları toplayarak Türkiye’de ilk kez kayak çalıştayını yaptıklarını ifade eden TKF Başkanı Erol Yarar, bu çalıştayda 348 sporcu, 559 aile ve 229 vatadaş üzerinde kayağın algısını tespit edecek araştırma yaptıklarını bildirdi. 6 ay boyunca ev ev dolaşarak sporcunun, velisinin ve kayakla ilgili olmayan kişilerle bu sporla ilgili neler düşündüğünü araştırdıklarını ifade eden Başkan Yarar şöyle konuştu

Türkiye’de hiçbir federasyonun yapmadığı bir çalışma yaptık ve bu çalışmanın sonucunu yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Barselona’da 49’uncu Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) kongresine katıldık. Üzülerek söylüyorum ki Türkiye’nin dünya kayak camiasında tanınmadığına şahit olduk. Çünkü uluslarası bir tek sportif başarımızı ve organizasyonumuz yok. Universiade oyunları uluslarası kayak federasyonu kapmasında bir organizyon değil. Bu dünya tarafından tanınmayan bir organizasyon. Altıncı seviye denen bir kış oyunları. Avrupa ve Dünyaya şampiyonluğu istedik ve uygun görüldü. Ancak bütce sıkıntısı ortaya çıktı. Böyle bir bütçemiz yok. Ama geldik yerel yönetim, belediyelerle ve bakanlıkla yaptığımız görüşmeler neticesinde 3 ay sonunda bir dünya ve avrupa kupası almayı başardık. Avrupa kupasını Kayseri’de yaptık. İstanbul’da Made in Türkiye olmak üzere 40 metre yüksekliğinde ve 110 metre uzunluğunda dev bir rampa kurup, 420 ton yapay kar yağdırarak FIS Snowboard Dünya Kupası’nı gerçekleştirdik. Naklen yayınlarla 200 milyon kişi tarafından seyredildi. İstanbul ve Türkiyen’in tanıtımını yaptık.

‘ANTRENMANLARI DURDURMAMIZ FACİAYI ÖNLEDİ’

Görev geldikleri çalışmayan kayakla atlama kulelerini çalışır hale getirdiklerini ve sporcuların burada antrenman yapmaya başladığını aktaran Başkan Erol Yarar, inşaat uygulaması ve tasarımlardaki hatalardan dolayı pistin çöktüğünü söyledi. Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü

Anterman yaptığımız tarihlerde maalesef hatalardan dolayı kulelerdeki pistlerde göçük meydana geldi. Bunu hissedip antrenmanları durdurmamız faciayı önledi. Bakanlıktan yaptığım görüşmede kayakla atlama kulelerinin Ağustos’un sonuna kadar tamamlanacağı ifade ediliyor. Bir daha çökme olmasın diye titiz çalışıyorlar. Onarım bakanlık tarafından yürütülmektedir. Kayakla atlamada kulelerinde çökme olduktan sonra bugüne kadar hep yurt dışında çalıştık ve çok büyük bir başarıya imza attık. FIS yarışmasında Samet Karta birinci oldu. Üç sporcumuz da ilk 20’ye girme başarısını gösterdi. Çünkü dünyanın en iyileri ile çalışmaya başladık. İnşallah başarı hikayelerini daha çok duyacağız.

15 BİN ÇOCUK KAYAKLA TANIŞTIRILACAK

Kayak Federasyonunun Türkiye’de ‘S8’ adında bir kayak dergisını çıkardıklarını ve 8 liradan satışa sunduklarını anımsatan Yarar, 80 yıldır ithal edilen kayakçı kıyafetlerinin artık daha kalitelisini Türkiye’de üretmeye başladıklarını vurguladı. 2026 olimpiyatlarını Türkiye’nin gündemine soktuklarını ve ‘Haydi Çocuklar Dağa’ projesi ile 15 bin çocuğu kayakla tanıştıracaklarına işaret eden TKF Başkanı Erol Yarar, Erzurum’daki Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi’nin özelleştirme kapsamından alınarak Büyükşehir belediyesine devredilmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye’nin makro kayak planını çıkardıklarını sözlerine ekleyen Yarar, kendilerinden önceki yönetim hakkında açılmış mahkeme ve soruşturmaların bulunduğuna değindi. Yarar şöyle konuştu

Geçmiş yönetim sekiz senenin hesabını verecek. Devletten 125 milyon lira para alan geçmiş yönetim biz devraldığımızda 4.5 milyon lira borç vardı. Hukuka intikal eden konular hakkında konuşmak istemiyorum. Bunun hesabını verecekler. Bu gibi olaylar bizi üzüyor. Bunlar kayağı gölgeleyen konular. Bizlerin artık yolsuzluğu değil başarıyı ve madalyaları konuşmamız lazım.