Kayak Federasyonu Erzurum’da Kayak Bakım Merkezi Kurulması İçin Düğmeye Bastı

Kayak Federasyonu Erzurum’da Kayak Bakım Merkezi Kurulması İçin Düğmeye Bastı :Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar ve TKF Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Kıyıcı, Süleyman Yıldırım’dan oluşan heyet, Erzurum’da dünya standartlarında bir kayak bakım merkezi kurulması hazırlıkları çerçevesinde; geçtiğimiz hafta Avusturya’nın Bramberg kentinde bulunan Avusturya Milli Takımı Kayak Bakım Merkezini ziyaret etti.

Kayak bakımının son derece önemli olduğunu, özellikle kayaklı koşu ve biatlonda doğru ve iyi cilalamanın sporcuların performansına çok önemli etkileri olduğunu belirten TKF Başkanı Erol Yarar, “Olimpik düzeydeki sporcular arasındaki rekabet öyle bir noktadaki; madalya kovalayan 5 sporcu arasındaki fark 1 saniyeden az olabiliyor. Bakımı doğru yapılmış kayaklar, sporculara bu saliselik farkı ve madalya şansını getirmekte son derece önemli bir unsur olarak ortaya çıkıyor. TKF olarak bu bilinçle, Erzurum’a dünya standartlarında bir kayak bakım merkezi kazandırmak ve ülkemiz sporcularına küresel rekabet gücü sağlayacak teknolojileri ülkemize getirmek için çalışıyoruz.” dedi.

Erol Yarar, Erzurum’da kuracakları Kayak Bakım Merkezi’nin aynı zamanda bir eğitim merkezi olarak görev yapacağını, Türkiye’deki tüm kayak merkezlerine doğru kayak bakımı hakkında verilecek eğitimlere de ev sahipliği yapacağını belirterek, şöyle devam etti:

“Konunun aynı zamanda olağanüstü büyük bir ekonomik perspektifi var. Görüştüğümüz firmalarla üretimin önemli bir bölümünün Türkiye’de yaptırma şartıyla konuşuyoruz. Anlaşmalar tamamlandığında ülkemize hatırı sayılır bir dış yatırımı çekmiş ve Türkiye’yi bölgesinin önemli bir kayak bakım ekipmanları üretim merkezi haline getireceğiz.”

Ziyaret programında Fischer kayak fabrikasında üst düzey yetkililer ile de görüşmeler gerçekleştiren Türkiye Kayak Federasyonu heyeti, dünyanın en önemli kayak bakım makinelerinin üretimini yapan Wintersteiger’in fabrikasını gezdi ve kayak bakımıyla ilgili geliştirilmiş son teknoloji makinalar ve bakım teknikleri konusunda bilgi aldı.