Kayak Severlerin Gözdesi Atlı Kızaklar

Kayak Severlerin Gözdesi Atlı Kızaklar : Sarıkamış ilçesinde kar yağdıktan sonra yaklaşık 6 ay boyunca ulaşım ve yolcu taşımada kullanılan atlı kızaklar, son zamanlarda kayak merkezine gelen yerli ve yabancı turistlerinde gözdesi haline geldi.

Yaz aylarında at arabası olarak Kent merkezinde vatandaşların vazgeçilmez ulaşım ve yük taşıma aracı olan atlı kızaklar, Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde de gezinti amaçlı kullanılıyor.

Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe kayak merkezine gelen yerli ve yabancı turistler, kayağın dışında atlı kızaklarla orman içinde gezinti yaparak karın keyfini yaşıyor. Sarıçam ormanlarının arasında turistlere gezinti imkanı sunan kızak sahipleri, hem kayak severlerin hoş vakit geçirmelerini sağlıyor hemde aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Atlı kızak sahibi Mustafa Bulut, Kayak merkezine gelen konukların, atlı kızaklarla gezmeyi çok sevdiklerini misafirleri gezdirerek onlara bu zevki yaşattıklarını, hem de harçlıklarını çıkardıklarını belirtti.

İstanbul’dan tatil için gelen Ali Rıza Şahin ise Sarıkamış’ta çok güzel tatil geçirdiklerini belirterek, ” Sarıkamış harika doğası çok güzel, insanları güzel, yemekleri güzel, kar ve atlı kızak her şeyden güzel, çok keyif alıyoruz “dedi.

Bu arada kızakları çeken atların susuzluklarını gidermek için kar yemeleri ilginç görüntü oluşturdu.