Kayak takımlarının tercihi Yıldıztepe

Kayak takımlarının tercihi Yıldıztepe :Ankara Büyükşehir Belediye Kuzey Disiplini Kayak Kros Takımı, Türkiye şampiyonası hazırlıklarına Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde bulunan Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde başladı.

Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır Ankara’da yeterli kar olmadığı için başkentteki birçok kayak takımının Yıldıztepe’de kamp yaptığını belirterek, “Ilgaz, birçok takımın rahatlıkla kayak yapabileceği önemli bir yer” dedi.

Ilgaz’da bulunan kayak merkezlerinin, bölgede birçok kente hizmet verdiğini ifade eden Yarım, “Ilgaz Dağı’nda birkaç tane kayak merkezi bulunuyor. Bunlardan biri de Yıldıztepe Kayak Merkezi. Burası Ankara, Kastamonu, Çankırı, Bartın, Karabük, Amasya ve İstanbul başta olmak üzere çok sayıda kente hizmet veriyor. Birçok yere yakınlığı sebebiyle, insanların sık sık uğradığı bir kayak merkezi konumunda” diye konuştu.

– Spor kulüplerinin tercih yeri

İmdat Yarım, birçok kayak takımının da Yıldıztepe’yi tercih ettiğini anlatarak, “Kayak takımları şampiyonalara, il müsabakalarına burada hazırlanıyor. Bunlardan biri de Ankara Büyükşehir Belediyesi Kayak Takımı. Takımlar, şampiyonalara, il ve bölge müsabakalarına yaklaşık 10 yıldır burada hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

Kampta 45 sporcunun bulunduğunu dile getiren Yarım, “Ankara takımı, hazırlıklarına burada başladı. Takım burada en iyi şekilde hazırlanıp, Türkiye şampiyonasında derece yapmak istiyor. Biz de onlara elimizden geldiğince destek veriyoruz” şeklinde görüşlerini aktardı.

İmdat Yarım, özellikle kayaklı koşuda Yıldıztepe’nin Türkiye’nin en iyi pistlerinden birine sahip olduğunu kaydederek, diğer takımları da hazırlıklar için bölgeye davet etti.