Kayakseverlerin yeni gözdesi Palandöken

Kayakseverlerin yeni gözdesi Palandöken :Dünyanın en uzun ve en dik pistleri arasında yer alan Palandöken Kayak Merkezi kayakseverlerin yeni gözdesi haline geldi.

Palandöken Dağı eteklerinde kurulu Erzurum, kayak merkezleriyle kış turizminde dünyanın parlayan yeni yıldızı olarak öne çıkıyor.

Palandöken Kayak Merkezi ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan Erzurum, bu alanda yarattığı cazibeyle çok daha fazla sayıda turisti ağırlamayı hedefliyor.

Dünyanın en uzun ve en dik pistleri arasında yer alan Palandöken Kayak Merkezi’ndeki 8’i kolay, 9’u orta düzey, 3’ü ileri düzey, 4’ü de doğal olmak üzere 24 pist, kayak ve snowboard meraklılarına eşsiz bir keyif yaşatıyor.

Pistlerinden ikisi slalom yarışları için Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tesciline sahip Palandöken Kayak Merkezi, aynı anda yaklaşık 12 bin kişiye kayak yapma imkanı sunuyor.

Kent merkezinin hemen yanı başında

Her seviyedeki kayakçıya hitap eden Palandöken Kayak Merkezi, havaalanı ve Erzurum kent merkezine yakınlığıyla da pek çok kayak merkezine göre ziyaretçilere avantajlar sunuyor.

Havaalanına 20, kent merkezine ise sadece 4 kilometre mesafede bulunan kayak merkezi, bu sayede ziyaretçilerine hem kolay ulaşım imkanı hem de kayak dışında şehir merkezindeki Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalan çok önemli tarihi ve kültürel yerleri ziyaret ederek tatillerini zenginleştirme imkanı sağlıyor.

“Her şeyiyle kış turizmine hazır bir kent”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hasan Mazlumoğlu, kış turizmi denilince Erzurum’un akla gelmesini istediklerini ve bu yönde konukların gerek en iyi şekilde ağırlanmaları gerekse daha zengin programlara ulaşmaları için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Erzurum’un kış turizminde dünyadaki rakiplerine göre çok önemli avantajlara sahip olduğunu dile getiren Mazlumoğlu, şunları söyledi:

“Geçen yıl 150 bin civarında yerli, 25 bin civarında da yabancı turisti ilimizde ağırladık. Gelen ziyaretçileri yeterli bulmuyoruz ve daha fazla istiyoruz çünkü bu potansiyel var. Erzurum her şeyiyle kış turizmi için hazır. Pistlerimizin uzunluğuyla kayağa merak salmış insanlara yaşattığı heyecan, burayı daha cazip hale getiriyor. Ayrıca kayak merkezimiz havaalanına 20 kilometre uzaklıkta, yani sabah Erzurum’a gelen kayağını yapar isterse akşam da memleketine gidebilir. Bir de Erzurum, başlı başına ziyaret edilebilecek güzellikte bir şehir.”