Kayseri turizm şehri oldu

Kayseri turizm şehri oldu :Erciyes hafta sonunu yine tıklım tıklım geçirdi. Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden gelenler hafta sonu tatili için Erciyes’i tercih etti. Erciyes’teki otellerin doluluk oranı yüzde 100’e ulaşırken kent merkezindeki otellerin doluluk oranı da Erciyes Kış Turizm Merkezi’ne olan ilgi nedeniyle arttı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin Kayseri için kalkınma modeli olarak gördüğü Erciyes, yapılan yatırımların karşılığını vermeye başladı. Türkiye ve dünyanın dört bir tarafından gelenlerle hafta sonu Erciyes, tarihinin en kalabalık dönemlerinden birisini yaşadı. On binlerce insan Erciyes’te kayak yapmanın keyfini yaşamasıyla Kayseri artık bir “Turizm Şehri” haline gelmeye başladı.

Erciyes’e olan ilgi, bu ilgiden dolayı da pistlerin ve sosyal tesislerin tıklım tıklım dolması Erciyes’teki otellerin doluluk oranını yüzde 100’e ulaştırdı. Erciyes’teki otellerin yanı sıra kent merkezindeki otellerin doluluk oranı da Erciyes nedeniyle arttı.
Hafta sonu tatili için Kayseri’ye gelerek Erciyes’in keyfini çıkaranlar pistlerden ve Erciyes’te kendilerine verilen hizmetten övgüyle bahsettiler.

BİR GELEN BİR DAHA GELMEK İSTİYOR

Erciyes’e çocuklarıyla birlikte Ankara’dan gelen bir vatandaşımız Erciyes’i mükemmel bulduğunu belirterek, “Gençler diğer kayak merkezlerini de biliyorlar. Erciyes’i keşfettikten sonra buradan ayrılamaz oldular. Pistler çok güzel. Geçen yıl geldiğimizde kar makineleri olduğu için diğer kayak merkezlerinde kayılamazken burada kayılabildiğini gördük. Pistler arasındaki geçişler çocukların hoşuna gidiyor. Ayrıca insanların yaklaşımı çok güzel. Misafirperver ve tamamen bizim kültürümüzü yansıtan insanlar. Ticari değil insana yönelik anlayış var. Belediye tesislerini çok beğendim. Tekrar tekrar gelmek isterim. Yapılan işler gerçekten mükemmel” diye konuştu.

Kayak yapmak için Erciyes’i tercih edenler arasında çok uzaklardan gelenler de vardı. Amerika ve İngiltere’den gelen iki genç, Erciyes’i harika bulduklarını belirttiler.

Erciyes’e bireysel ya da aileleriyle gelenlerin yanı sıra okul olarak gelenler de oldu. Bu okullardan biri olan Yozgat-Boğazlıyan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri günübirlik olarak Erciyes’e geldiler ve karın keyfini çıkardılar. Erciyes’i çok sevdiklerini belirten öğretmen ve öğrenciler, bu tesislerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Türkiye’deki farklı kayak merkezlerini de gören; ama bundan sonra tercihlerinin Erciyes olacağını düşünenler de vardı. İstanbul’dan gelen bir çift kar, pistler ve mekanik tesislerin harika olduğunu belirtirken bir başka kayaksever, “Daha önce Erzurum’da Bursa’da kaydım. Kesinlikle Erciyes’teki gibi bir lezzet yok. Çünkü oralarda plan yok. Bir yerden çıkıp aynı yerde kaymak zorunda kalıyorsunuz. Burada bağlantı yollarıyla istediğiniz yerde kayabiliyorsunuz” dedi.

Erciyes’e Yozgat’tan gelen Yusuf Şenol da “Her hafta Yozgat’tan geliyoruz. Harika bir yer. Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Bize bu tesisleri kazandırdığı için Allah ondan razı olsun” diye konuştu.