Kent Ormanını Kayak Pistine Çevirdiler

Kent Ormanını Kayak Pistine Çevirdiler :Kocaeli’nde salı gününden itibaren etkili olan kar yağışı, kent merkezine yakın mesafede bulunan kent ormanı mesire alanının kayak pistine dönmesine neden oldu. Kar tatilini fırsat bilen çocuklar kızaklarını alarak aileleriyle birlikte kent ormanına koştular.

Türkiye’nin sayılı kayak pistlerinden birine sahip olan Kocaeli’nde, İzmit ilçesi Umuttepe’de bulunan kent ormanı mesire alanında yoğun kar yağışı ile birlikte 1 metreye ulaşan kar kalınlığıyla vatandaşların alternatif kayak merkezi haline geldi. Okulların tatil edilmesini fırsat bilen aileler de ellerine kızaklarını alarak çocuklarıyla birlikte kent ormanını adeta kayak pistine çevirdiler.

Sokak hayvanlarının da vatandaşların eğlencesine ortak olduğu kent ormanında vatandaşlar ücretsiz bir şekilde karda kızak yapmanın tadını çıkardılar. Kent ormanında eğlenen aileler, “Bugün okullar da tatil çocuğun okulu da tatil. Biz de bunu fırsat bildik. Burası da güzel bir yer. Kızağımızı da alıp geldik çocuğumla birlikte kışın eğlencesini yaşıyoruz. Kartepe’ye gitmedik. Burası evimize de daha yakın, daha ulaşılabilir bir yer. Burası bize daha kolay geldi hem de ücretsiz” dediler.

İzmit ilçesi sınırları dahilinde, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü yakınında bulunan kent ormanı içerisinde piknik alanları, yürüyüş parkurları, spor sahaları ve seyir kulesi bulunuyor. Hastane yanında olması nedeniyle ulaşımın da kolay olduğu mesire alanı, kar yağışının devam ettiği ilde eğlence arayan vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor.