Kış turizminde Palandöken marka oldu

Kış turizminde Palandöken marka oldu :Erzurum Valisi Altıparmak: “Konaklı ile Palandöken arasında teleferik bağlantısı için proje var. Bu teleferik bağlantısını sağlarsak ben hiçbir yerin burayla yarışacağını düşünmüyorum. İkisinin arası yaklaşık 20 kilometre. Yani 20 kilometre boyunca kaya kaya gideceksiniz ve geleceksiniz” “Palandöken kış turizminde kesinlikle bir marka. Turizmle ilgilenen bütün arkadaşlarımızın, belediye başkanımızın ciddi manada birlikteliğimiz var. Birbirimizin eksiğini tamamlayarak, buranın konforunu sağlamaya çalışıyoruz”

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Konaklı ile Palandöken kayak merkezleri arasında bağlantıyı sağlamak için teleferik projesinin olduğunu ve 20 kilometrelik alanın kayılarak gidip, gelinebileceğini belirterek, “Palandöken kış turizminde kesinlikle bir marka” dedi.

Altıparmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Palandöken ve Konaklı’nın özellikle son yıllarda kayakseverlerin inanılmaz derecede ilgisini çektiğini ve pistlerde kar kalınlığının bir metrenin üzerinde olduğunu söyledi.

Pistlerde kaymanın büyük zevk olduğunu ifade eden Altıparmak, New York Times’in Palandöken’i dünyada 24’üncü kayak merkezi olarak değerlendirdiğini ve bundan dolayı da tesislere ilginin fazla olduğunu vurguladı.

Altıparmak, “Ekonomik oteller de var.
6 bin 500, 7 bin yatak var, Erzurum’da. Çocukları kayarken, aileler kentten alışveriş yapabilir, ağaçlar arasında yürüyüş yapabilir. Erzurum hızla kayak merkezleri arasında sivrilmektedir. Eğlencenin yanında asıl olarak kayak sporlarını yapabileceği, istediği konforda yapabileceği bir alanda sivrilmektedir, ilk sıraya oturmaktadır” diye konuştu.

Palandöken’in Tempo Travel’de de ilk sıralarda yer aldığının altını çizen Altıparmak, Hollanda, Rusya, Polonya başta olmak üzere çok farklı ülkelerden turistlerin kayak için Erzurum’u tercih ettiğini belirtti.

– Konaklı ile Palandöken birleştirilecek

Altıparmak, bu hızla devam edilmesi halinde kentteki kayak merkezlerinin çok daha iyi yerde olacağını anlatarak, şunları kaydetti:

“Konaklı ile Palandöken arasında da teleferik bağlantısı sağlarsak, yoksak bağlantı var. Şehir için otobüslerle bağlantı sağlıyoruz ama bu teleferik bağlantısını da sağlarsak ben hiçbir yerin burayla yarışacağını düşünmüyorum doğrusu. Teleferik bağlantısı için proje var. Uzun vadede mutlaka ama mutlaka yapılması gerekiyor. İkisinin arası yaklaşık 20 kilometre. 20 kilometre boyunca kaya kaya gideceksiniz ve geleceksiniz. Yani bir günde tamamlayacağınız bir alan oluşacak. Her bir yerde zirvelerde farklı kafeteryalar var. Ekmek arası sucuk yemeniz, salep içme zevkli olacaktır. Palandöken kış turizminde kesinlikle bir marka. Bu sadece valiliğimizin benim uhdemdeki çalışmaların yanı sıra otelcilerimizin, otel sahiplerinin, otel profesyonellerinin, turizmle ilgilenen bütün arkadaşlarımızın, belediye başkanımızın ciddi manada birlikteliğimiz var. Birbirimizin eksiğini tamamlayarak, buranın konforun sağlamaya çalışıyoruz.”

Kayak merkezlerine her gelenin mutlu ayrılması için ellerinden geleni yaptıklarını ve her turistin gönüllü bir elçi olduğuna dikkati çeken Altıparmak, önümüzdeki günlerde Palandöken ve Konaklı’nın çok daha ön planda olacağını ifade etti.

Altıparmak, havalimanından en geç 30 dakikada Palandöken’e gidilebildiğini ve konaklanan otellerden kayakla direkt pistlere çıkıldığını belirterek, bu imkanların dünyanın hiç bir yerinde olmadığını sözlerine ekledi.