Kış turizmine yeni merkez geliyor

Kış turizmine yeni merkez geliyor :Tavas ilçesinde coğrafi konumu, uygun hava koşulları, kar türü ve kar tutma özelliğiyle dikkati çeken 2 bin 419 metre yüksekliğindeki Bozdağ’ın kış turizmine kazandırılması yönündeki çalışmalar sürüyor

Denizli’nin Tavas ilçesinde coğrafi konumu, kar türü, kar tutma özelliği, doğal pistlerinin yanı sıra sis ve rüzgarın etkisinin azlığıyla dikkati çeken 2 bin 419 metre yüksekliğindeki Bozdağ’ın kış turizmine kazandırılması yönündeki çalışmalar sürüyor. Bu yılın sonunda bitirilmesi planlanan tesislerin iç ve dış turizmin merkezlerinden biri olması hedefleniyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UNESCO miras listesindeki Pamukkale’si, travertenleri, termal şifalı suları, tekstil ve sanayisiyle adını duyuran Denizli’nin, kış turizminde de var olabilmesi yönünde önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi. Denizli’nin yılın 3 mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin gezebildiği bir kent olduğunu anımsatan Zolan, kent merkezine 84 kilometre mesafede bulunan Bozdağ’ın kış turizmine kazandırılması yönündeki alt yapı yatırımlarının devam ettiğini dile getirdi.

Zolan, “Bölgeye elektrik bağlandı. Bin 800 metrelik iki telesiyej ile bin 500 metrelik teleskinin yapımına başlanıyor. Otellerin de tamamlanmasının ardından kentin en büyük hayallerinden biri olan kış turizm merkezi hayata geçecek” dedi.

Bozdağ’a 30 milyon lira yatırım yapıldığını aktaran Zolan, şunları söyledi:

“Eksiklerinin giderilmesi, konaklama ve dinlenme tesislerinin tamamlanmasıyla hizmet vermeye başlayacak Bozdağ, yeni turizm merkezi olma yolunda kent için, bölge için çok önemli. Altyapı ve tesislerle birlikte yatırım toplamı 30 milyon lirayı buldu. Maliye Bakanlığı’ndan sağladığımız 5 milyon liralık kaynakla alanı daha güzel hale getirdik. Kar paleti ve paletli kar ezme aracı aldık. Kayak merkezinde 90 günün üzerinde kayak yapılması öngörülüyor. Bin 700 , bin 500 ve 700 metre uzunluğunda 3 kayak pisti var. Çalışmalar tam olarak bittiğinde saatte 2 bin 500 kişinin telesiyejle taşınabilecek.”

ARALIK 2015’TE HİZMETE GİRECEK

Bozdağ’ın Aralık 2015’te hizmete girmesinin planlandığını söyleyen Zolan, “Bozdağ’ı tüm tesisleriyle hizmete sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Başta Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yapılan yatırımlar Denizli’nin turizmine büyük katkı sağlayacak. Tesisin açılmasıyla kısa sürede bir çok kayak merkezi ile rekabet eder hale geleceğiz” diye konuştu.

Uzmanların bölgeyi “az sisli ve az rüzgar alması nedeniyle avantajlı, her ziyaretçinin kayak yapabileceği coğrafi bir konumda, topoğrafi yapısı çok güzel, kar türü ve tutma özelliği çok iyi” şeklinde değerlendirdiği bilgisini paylaşan Zolan, “Daha açılmadan çevre illerden ziyaretçi çekmeye başladı” ifadesini kullandı.