Kıtalararası teleferik 2016’da

Kıtalararası teleferik 2016’da :İki kıtayı ilk kez teleferikle bağlayacak Mecidiyeköy- Zincirlikuyu ve Çamlıca Teleferik hattının temeli 2016’da atılacak. Her iki kıta arasında yolculuk süresini 22 dakikaya indiren 10 km’lik hat ile saatte 6 bin yolcu taşınacak. Turistik amaçlı kabinlerin de yer alacağı hatla ulaşım rahatlayacak.

Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı

2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın twitter adresinden duyurduğu proje önümüzdeki dönem projelerin içinde yer alıyor.

Kabinlerin 32 kişilik planlandığı Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı kapsamında 6 istasyon toplam 22 dakikada geçilecek. 10 kilometrelik hat Mecidiyeköy’ü Çamlıca’ya bağlayacak.

Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı istasyonları
• Mecidiyeköy
• Zincirlikuyu
• Altunizade
• K.Çamlıca
• B.Çamlıca
• Cami

Saatte 6 bin yolcuyu Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na taşıyacak olan Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı ile Boğaz trafiğinin de rahatlaması öngörülüyor. Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattında turistik amaçlı kabinler de yer alacak.

Beykoz teleferik hattı

Hattın Beykoz – Karlıtepe Arası kısmı 1,5 kilometre olacak. Bu hattın kullanıma açılmasıyla ziyaretçiler Karlıtepe Mesire Alanı’na 1,5 kilometrelik bir gezintiyle ulaşabilecek.

Söz konusu teleferik hattının metro hatlarıyla da entegre halinde olması planlanıyor. Sultaniye Parkı’ndan başlayacak hat Beykoz Çayırı-Hz. Yuşa Tepesi teleferik hattıyla da bağlantılı olacak.

Beykoz Çayırı-Hz. Yuşa Tepesi teleferik hattı ise 2,5 kilometre uzunluğunda olacak. Beykoz teleferik hattının bir istasyonu Tarihi Beykoz Çayırı girişinde kurulması planlanan Yalıköy kapalı pazar yeri ve yer altı otoparkının hemen yanında yer alacak.

Projenin hayata geçmesiyle Tarihi Beykoz Çayırı ve Yuşa Tepesi’ne ilginin de artması hedefleniyor. Sahilden tepelere ulaşımı kolaylaştıracak teleferik hattı 190 metre yüksekliğe çıkacak.

Beykoz Teleferik Hattı:

* Yuşa Tepesi
* Beykoz Çayırı
* 2,5 kilometre
* 10 dakika

Karlıtepe Teleferik Hattı:

* Sultaniye
* Karlıtepe
* 1,5 kilometre
* 5 dakika