Konyalı işadamları Aladağ ‘da incelemelerde bulundu

Konyalı işadamları Aladağ ‘da incelemelerde bulundu :Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Başkanı Lütfi Şimşek ve beraberindekiler, Konya’nın kış sporları merkezi olması için çalışma yapılan Derbent ilçesindeki Aladağ’da incelemelerde bulundu.

Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini gördüklerini söyledi.

Şehir merkezi ve ilçelerde kar olmamasına rağmen Aladağ’ın hala beyaz örtüye büründüğünü belirten Şimşek, “Biz buraya yatırımcı gözüyle de bakıyoruz. Şehir merkezine uçak ya da hızlı trenle gelen bir vatandaşımızın kabaca 50 kilometrelik bir mesafe ile burada işte 2 bin metrenin üzerine çıkıp hem mavi hem de kırmızı şeritli kayak pistlerine ulaşma şansı olacak” diye konuştu.

Aladağ’a kayak merkezi yapılması konusunda hep destek olmaya çalıştıklarını anlatan Şimşek, merkezin, kente artı bir değer katacağını ve kayak sezonu dışında outdoor turizmine de fırsat sağlayacağını ifade etti.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ise kayak merkezinin önümüzdeki kış aylarında açılabilmesi için çalışmalara hız verdiklerini dile getirdi.

İleriki günlerde Konya milletvekilleri ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret edeceklerini anlatan Acar, “Başbakanımıza bu konuda Aladağ Kayak Merkezi’nin Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilmesi konusunda bize destek vermesini ve bunun hızlandırılmasını talep edeceğiz” dedi.