Kornişle Öğrendiği Kayakta Hedefi Olimpiyat Oldu

Kornişle Öğrendiği Kayakta Hedefi Olimpiyat Oldu :Van’da köylerine kurulan kayak tesisi sayesinde hayatı değişen Ömer Ayçiçek, yeteneği sayesinde milli takıma kadar yükselerek, katıldığı birçok müsabakada başarı elde etti.

Gevaş ilçesine bağlı Abalı mahallesinde 8 yıl önce kurulan kayak merkezi, kış turizmine önemli katkılarının yanı sıra bölgede birçok sporcunun yetişmesine de vesile oldu.

Köyde boş zamanlarını kayak tesisinde geçirmeye başlayan çocuklar, kayak malzemesi alacak imkanları olmayınca bu eğlenceli sporu evden temin ettikleri kornişle yapmaya çalıştı.

Ayağındaki kornişle, kayak merkezinde antrenman yapan sporcuları izleyen ve onların her yaptığını başarmaya çalışan Ömer Ayçiçek’in azmi, Milli Kayak Antrenörü Halil Korkmaz’ın dikkatini çekti.

Korkmaz, yetenekli olduğunu fark ettiği Ayçiçek’i takıma alarak ona profesyonel anlamda kaymayı öğretti.

Korkmaz, AA muhabirine, Ömer’in her gün antrenmanın yapıldığı alana gelip kendisinden kayak malzemesi istediğini ancak takıma dahil olmadığı için bu talebini geri çevirmek zorunda kaldıklarını anlattı.

“Ayçiçek, ayağında kornişle bizi takip ediyordu. Kaymayı inatla sürdürdüğünü fark ettim. Onu yanımıza alarak bir çift kayak takımı verdik” diyen Korkmaz, “Ömer, 2013 yılında milli takıma seçildi. Bugün de ülkemizi büyük başarıyla temsil ediyor. Ömer gibi çok sayıda çocuğu şu anda takımda bulunduruyoruz. 55 sporcumuz burada antrenman yapmaktadır” ifadesini kullandı.

– Türkiye şampiyonu oldu

Ömer Ayçiçek, 2013 yılında girdiği müsabakada Kayaklı Koşu branşında Türkiye şampiyonu oldu.

Van’da 8 yıl önce başladığı kayak sayesinde hayatının değiştiğini belirten Ömer şunları söyledi:

“Küçükken annem ve babamdan habersiz evdeki kornişleri kırıp tesise getirip kayıyordum. Hocam beni gördü. Daha sonra antrenmanlara katıldım ve ilk kayak takımlarıma kavuştum. Ardından zorlu şartlar altında iyi dereceler elde ettim. Birkaç defa Türkiye şampiyonluğu, Balkan beşinciliği elde ettim ve geçen yıl dünya şampiyonasına katıldım. Burada 29. oldum. Şimdi 2018 yılındaki olimpiyatlara hazırlanıyorum. Şu an aday olarak görünüyorum. Yakın zamanda farklı ülkelerde yarışmalarımız olacak. Oradan da dereceler elde etmeye çalışacağım.”

İlk kayak takımıyla kaymaya çalıştığında kar kütlesinin içine düştüğünü ifade eden milli sporcu, “İnşallah kornişle başladığım kayakta, olimpiyatlara gideceğim. Evde kornişle ilgili problemler oluyordu. Bazen korkudan eve gidemiyordum ama yarışmalarda başarı gelince ailemde destek vermeye başladı. ‘Kornişleri kırabilirsin, sana kurban olsun’ demeye başladılar. Benim gibi köyde birçok çocuk kornişleriyle kaymaya devam ediyor” diye konuştu.

Baba Kıyasettin Ayçiçek de oğlunun başarısıyla gurur duyduğunu ifade ederek, “Ömer’in daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz. Toplumumuz, ülkemiz için başarısının her zaman devam etmesini diliyorum. Bir baba olarak Ömer’in başarısının devam etmesini çok istiyorum. Oğlumla gurur duyuyorum” dedi.