Kristal Kar Festivali Başladı

Kristal Kar Festivali Başladı :Kars’ın Sarıkamış ilçesinde düzenlenen ve pekmezli kristal kar tatlısı ikramıyla başlayan festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde düzenlenen “Kristal Kar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.

Kars Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve Sarıkamış Kaymakamlığı ile Sarıkamış Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek festival, Vali Günay Özdemir’in katılımcılara pekmezli kristal kar tatlısı ikram etmesiyle başladı.

Davul zurna eşliğinde başlayan festivalde, atlı kızak gösterisi gerçekleştirildi, minik sporcular kayak şovu yaptı. Kar üzerinde de voleybol müsabakaları düzenlendi.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’ndeki oteller bölgesinde 500 metrelik parkurdaki kızak yarışlarında, yaklaşık 200 kişi dereceye girebilmek için mücadele etti.

Katılımcıların düşe kalka kızakla kayması ve birincilik için ter dökmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

Vali Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış’ın, tarihiyle doğasıyla kristal kar kalitesiyle sarıçamlar arasında uzun kayak pistleri ve mekanik tesisleriyle bir marka olduğunu söyledi.

Sarıkamış’ın kış turizm açısından çok imkanlara sahip olduğunu belirten Özdemir, “Biz burada kış turizmini farklı aktivitelerle renklendirmeye çalışıyoruz. Kristal Kar Festivali kapsamında, atlı kızak gösterisi, kızak yarışları, kar üzerinde voleybol ve off-road yarışları düzenleyerek, bölgenin daha çok tanıtılmasını sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Özdemir, festivalin iki gün süreceğini anlatarak, “Festival boyunca farklı gösteriler olacak. Türkiye’nin birçok yerinden misafirler katıldı. Gelen misafirlerimize en iyi şekilde hizmet ediyoruz. Sarıçamlar arasında kar kalitesiyle az bulunan bir yerlerden olan Sarıkamış’tan memnun ayrılması için uğraşıyoruz” dedi.

Festival kapsamında halk konseri verilecek, akşam da off-road oyunları düzenlenecek.