Kulüpler arası kayak il birinciliği yapıldı

Kulüpler arası kayak il birinciliği yapıldı : Hakkari Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü ile Kayak İl Temsilciliği tarafından organize edilen Kulüpler arası Kayak İl Birinciliği yarışması düzenlendi.

Yüksekova’nın Köprücük köyü ile Kadıköy arasında düzenlenen ve 5 kategoride yapılan yarışmaya 65 sporcu katıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmada sporcular dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Dereceye giren sporcular Türkiye Kayak Federasyonu tarafından organize edilecek grup müsabakaları ve Türkiye şampiyonasında Hakkari’yi temsil edecekleri belirtildi.

Alp Disiplini İl Birinciliği Yarışması ise Hakkari’den 12 kilometre mesafede bulunan Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Merga Bütan Kayak Merkezi’nde yapıldı. Kayak Federasyonu Başkanlığı’nın yeni talimatları doğrultusunda düzenlenen yarışmaya 27 sporcu katıldı. Hakkari’de 2013 – 2014 sezonunda yarışmaya katılan sporcularla birlikte toplam 41 sporcu Alp Disiplini dalında Hakkari’yi grup müsabakaları ve tekerlek şampiyonasında temsil edecekleri belirtildi. Kayaklı Koşu ve Alp Disiplini yarışmalarında dereceye girenlerin ödülleri 11 Ocak 2015 tarihinde yapılacak kayak evi açılış programında verileceği belirtildi.