Manisa Spil Dağı Teleferik Projesini Dört Gözle Bekliyor

Manisa Spil Dağı Teleferik Projesini Dört Gözle Bekliyor :Manisa’da teleferik ihalesini alan firmaya yer teslimi yapılması kentte heyecan yarattı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Teleferik, Manisa turizmine önemli katkı sağlayacak” dedi

Manisalıların yıllardır hayalini kurduğu Teleferik Projesi ile ilgili tarihi adım atıldı. 40 yıllık hayalin gerçeğe dönüşmesi Manisalıları sevince boğdu. Ulaşım sorunu nedeniyle Spil Dağı’na çıkamayan vatandaşlar, teleferiği dört gözle beklediklerini ifade etti. Manisalı vatandaşlar, hükümete ve bakanlıklar düzeyinde sıkı takipte bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür etti. Çelik’in girişimleriyle teleferik ihalesi gerçekleştirilerek, ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan ihale sonucunda Spil’e yaklaşık 7.5 kilometre uzunluğunda teleferik, 2 otel, ayrıca 40 bin metrekare alan üzerine de spor kompleksi yapılacağı belirtildi.

VATANDAŞ ÇOK MEMNUN
Vatandaşlar, “Teleferiğin Manisa’ya gelmesi çok güzel olur, çok seviniriz. Yıllardır konuşulan bir konuydu. Olursa Manisa halkı çok memnun olur. Manisa’da yaşayıp da Spil Dağı’nı aşağıdan görenler var. Böyle bir imkan sağlanırsa gitmeyen kalmaz. Bundan sonra sık sık Spil’e çıkabiliriz. Temiz dağ havası almaya ihtiyacımız var. Tam bize göre bir hizmet, başkanımıza çok teşekkür ederiz. Manisa için milletimiz için çok güzel bir hizmet. Turizm de hareketlenir, ekonomik yönden katkılar sağlanır” diye konuştu. Başkan Çelik, “Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü Spil’le ilgili olamaz denileni başardı ve Spil’e 20 trilyonluk alt yapı işi yapıldı. Burası Manisa’nın, Şehzadeler’in bir değeri. Bu şehirde turizmle ön plana çıkmamız gerektiğine inanıyoruz. Onun için Spil’in daha çok gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Artık teleferik hayali de gerçek olacak. Manisa’nın turizmine katkı sağlayacak. Spil’e teleferikle çıkacağız. Manisa’da oturup da hala Spil’e gitmeyen vatandaşlarımız var. Öğrencilerimizi doğa eğitimlerine götüreceğiz, temiz havada piknik yapmalarını sağlayacağız. Orman Şehzadeler için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.