Melikşahın Yabancı Öğrencileri İlk Kez Kayak Yapmanın Keyfini Yaşadı

Melikşahın Yabancı Öğrencileri İlk Kez Kayak Yapmanın Keyfini Yaşadı :Kayseri Melikşah Üniversitesi, değişik ülkelerden 260’ın üzerinde yabancı öğrencisiyle adeta Birleşmiş Milletler (BM) gibi. Üniversitede eğitim gören bazı yabancı öğrenciler, kış şenliği için çıktıkları Erciyes’te hayatlarında ilk defa kayak yapıp kızak kaydı.

Melikşah Üniversitesi tarafından öğrenciler için düzenlenen kış şenliğinin bu sene beşincisi yapıldı. Erciyes Kayak Merkezi’ndeki etkinliğe yaklaşık 750 üniversite öğrencisi katılırken, üniversitenin yabancı ülkelerden gelen öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi. Üniversitenin çeşitli fakültelerinde okuyan 260 yabancı öğrenciden en az 100’ü etkinliğe katıldı. Bu öğrenciler arasında Afrika ülkeleri vatandaşı ve ilk defa Kayseri’de karla tanışan öğrenciler de vardı. Kar yağışını ilk defa Kayseri’de gördüğünü söyleyen Nijeryalı Mus’ab Baba Yusuf da bunlardan biri. Kayak ve kızak yapmanın çok eğlenceli olduğunu dile getiren Yusuf, “Melikşah’da inşaat mühendisliği okuyorum. Erciyes çok güzel. Karla ilk defa burada tanıştım. Çok eğlendik.” dedi.

Kayseri’de İngilizce bölümünü okuyan ve şu anda yüksek lisans öğrencisi olan Nijeryalı Dauda Dede Gambo da “Ben Erciyes’e daha önce de gelmiştim. Ama bazı arkadaşlar ilk defa kar görüyorlar. Organizasyon çok güzel oldu. Yabancı öğrenciler olarak yarışmalara katıldık ve çok eğlendik.” diye konuştu.

Şenlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat ise geleneksel hale gelen kış şenliğinde öğrencilerin yoğun ders stresinden uzaklaştıklarını söyledi. Havanın karlı olmasından dolayı katılımın düşük olabileceği endişesi yaşadıklarını belirten Mat, “Katılım beklentimizin üzerinde oldu. Öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Rektör Mat, bir sonraki sene daha kapsamlı bir kış şenliği organize edeceklerini de sözlerine ekledi.

Şenlik programı kapsamında, Türk ve yabancı öğrencilere kayak eğitimi de verildi. Ayrıca, öğrenciler arasında kayak, kızak ve halat çekme yarışmaları yapıldı. Dereceye giren ilk 3 öğrenciye ise günün anısına madalya verildi.