Mersinde Turizm 12 Ay Canlı Olacak

Mersinde Turizm 12 Ay Canlı Olacak :Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Turizm Bakanlığı tarafından turizm alanı ilan edilen Karboğazı’nın kış turizmi açısından Mersin için bir şans olduğunu söyledi.

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Mersin’in kış turizminde ön plana çıkması için Karboğazı’nın biran önce turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Mersin’de turizm sektörünü geliştirmek ve bölgede söz sahibi olması için için alternatif turizme ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Demir, “Karboğazı bölgedeki kayak merkezi olması bakımından en uygun yer. Buranın alt yapı yol ve elektrik bağlantılarının tamamlanmış olması da bölgeyi hareketlendirmek adına önemli. Ancak bölgeye ciddi yatırımcılar çekmek durumundayız. Devletin yatırımcı için vereceği teşvik ile bölgede yatırımlar artacak ve Karboğazı ciddi bir kayak merkezi haline gelecektir” dedi.

Karboğazı’nın sadece turizm ile ilgili değil, kış sporları ile de çok fazla adından söz ettireceğine de inandıklarını belirten Demir, “Mersin’de yılın 12 ayı turizmi canlandırmak istiyoruz. Bölge turizminin gelişmesi adına bu tür yerlerin biran önce turizme kazandırılması şart. Karboğazı’nın özellikle fiziki yapısı itibari ile de kış sporlarına oldukça yatkın olması da şans. Turizm Bakanlığı tarafından bölgeye 3-4 bin yatak kapasiteli tesisler yapılabileceği konusunda ön rapor hazırlandı. Yatırımın başlaması için aktivasyonlar yapılıp, bölgenin tanıtılması büyük önem taşıyor. Yapılacak yatırımla bölgede ilk etapta 3k pistin tamamlanabilecek. Karboğazı Kayak Merkezi’nin faaliyete başlamasıyla birlikte havaalanı projesi, Tarsus – Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi bütünleşecek, bölge turizmini canlandıracaktır” şeklinde konuştu.