Milli Snowboardcu Muhammed Boydak’ın Gözü Avrupa Şampiyonluğunda

Milli Snowboardcu Muhammed Boydak’ın Gözü Avrupa Şampiyonluğunda :Milli snowboardcu Boydak: “Sarıkamış’ta yüksek rakımda ve sarıçamlar arasında günde 3 saat antrenman yaparak hazırlanıyorum.

Sarıkamışlı milli snowboardcu Muhammed Boydak, Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde Avrupa Gençler Snowboard Şampiyonası’na hazırlanıyor.

İtalya’da yapılacak Avrupa Gençler Snowboard Şampiyonası’na hazırlanan 17 yaşındaki milli snowboardcu Boydak, antrenmanlarını Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde tek başına yapıyor.

Sarıkamış’ta yaşayan ve lisede okuyan milli snowboardcu Boydak, 2 bin 634 rakımda, sarıçam ormanları içinde günde 3 saat antrenman yaparak kondisyonunu güçlendiriyor.

Ocak ayında Avusturya’da yapılan Snowboard Gençler Olimpiyatı yarışlarında 16. olan Boydak, Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyor.

Boydak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de snowboard gençler kategorisinde bir numara olduğunu, uluslararası yarışlarda iyi dereceler elde ettiğini belirtti.

Milli sporcu olarak 7 yıldır birçok yarışa katıldığını, snowboard dalında Türkiye’nin adını dünyaya duyurmak istediğini vurgulayan Boydak, şunları kaydetti:

“Ben Bursa Uludağ Snowboard Yarış Okulu’nun sporcusuyum. Bu okulun idarecileri bize her türlü desteği verdikleri için yarışmalara Uludağ Snowboard Yarış Okulu adına katılıyorum. Sarıkamış’ta antrenman yapmamın nedeni ormanlar içinde, kristal kar üzerinde kondisyon, nefes açma çalışmaları çok etkili oluyor. Bu ay içinde önce İsviçre’de Uluslararası Kayak Federasyonu (FİS) yarışları, ardından İtalya’da yapılacak Avrupa Gençler Snowboard Şampiyonası’na katılacağım. Tek hedefim tüm zamanların en iyi derecesini yaparak, bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandırmak. Bunun için Sarıkamış’ta topladığım enerjiyle bunu başaracağıma inanıyorum.