Murat Dağı Kayak Sezonu Açıldı

Murat Dağı Kayak Sezonu Açıldı : Kütahya’nın Gediz İlçesi’ndeki Murat Dağı Kayak Merkezi’nde sezon törenle açıldı.

2 bin 312 metre yüksekliğe sahip Murat Dağı’nın 1850’inci metresindeki Sarıçiçek Yaylası Gölyeri ile Tahtaoluk mevkileri arasındaki kayak merkezinin sezon açılışı Kütahya Valisi Şerif Yılmaz tarafından gerçekleştirildi. Tesislerde bir süre dinlendikten sonra 2.5 metreye yakın karlarla kaplı piste çıkarak kayak yapan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, usta bir kayakçı olduğunu gösterdi.

Vali Yılmaz, bir süre kayak yaptıktan sonra Gediz Belediye Başkanı AK Partili Mehmed Ali Saraoğlu ve beraberindeki diğer protokol üyeleriyle birlikte Termal Turizm Merkezi Murat Dağı Kayak Merkezi hakkında bilgi verdi. Vali Yılmaz, “Ege Bölgesi’nin en yüksek dağlarından bir tanesinde, Murat Dağı’ndayız. Yaz sezonu itibariyle hemşerilerimiz ve civar illerimizdeki vatandaşlarımızın yayla turizmi olarak kullandığı bir alan. Bunu çeşitlendirme yönünde devam eden çalışmalarımız var. Buranın hem yaz, hem kış turizmine kazandırılması için valilik, özel idare ve belediye olarak beraber yürütülen çalışmalar inşallah en kısa zamanda gerçekleştirilir. Bu içinde bulunduğumuz küçük mütevazı tesis daha profesyonellerin kullanabileceği geniş, uzun piste sahip bir kayak merkezi haline gelecek. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi.

‘ÇALIŞMALAR ÜÇ YILLIK SÜRECİ KAPSIYOR’

Önümüzdeki dönemde bu kayak merkezi daha da gelişeceğini belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ise “Murat Dağı’nın önemli bir özelliği daha var. Aynı zamanda Termal su imkanları var, yani kaplıca imkanları var 1450 metre yükseklikte. Yani Türkiye’nin Termal kayak merkezi olarak önemli bir spor merkezi olmaya aday bir noktasındayız. Önemli çalışmalar yapıldı. Buraya bir baby lift (Bebek asansörü) kazandırıldı, snowtrack, kar motosikleti, kayak takımları, bir kayak merkezi içinde barınabilecek merkez inşa ettik. Bütün bunlar üç yıllık bir süreci kapsıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde daha önemli çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

‘HALKA DAHA AÇIK HALE GELMESİ İÇİN DESTEĞE HAZIRIZ’

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aydın Şentürk ise Murat Dağı’nda ilk kayak eğitimi vermeye 2012 yılında başladıklarını belirterek, buradaki kayakla ilgili gelişmeleri görünce çok mutlu olduklarını ifade etti. Şentürk, şöyle devam etti:

“En azından burada bir yatırımın başladığını gördük, mutlu olduk. Şu an Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencileri olarak burada 16 kişilik bir grubuz. Buradaki şartlardan dolayı kendi eğitim kamplarımız oluyor. Uludağ’da bunları gerçekleştirdik. Ama Uludağ’da şu anda buradaki gibi bir kar yoktu, eğitimden yeni geldik. Buranın eğitim sürecinde çok daha iyi bir pozisyona getirilmesini, daha da geliştirilmesini, yolların düzeltilmesini istiyoruz. Buranın halka daha da açık hale getirilmesi için neler yapılması gerekiyorsa bizde elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu konuda sayın valimiz burada, il ve ilçenin ileri gelenleri buradaki ortamı görüyorlar. Bundan sonrası için de buranın bir adım daha öne gideceğini düşünüyorum. Bundan sonra buraya gelecek arkadaşlara da rahatlıkla kayak yapabilecekleri ortamın hazırlandığını, malzemenin bulunduğunu, yiyecekle ilgili bir sıkıntı yaşanmadığını buradan sizin aracılığınızla duyurmak isterim” dedi.

Açılışa Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Kütahya İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Gediz Kaymakam Vekili Zafer Karabektaş, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Gediz İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar ve sporseverler de katıldı.