Muşlu Kayakçılar İsyanda

Muşlu Kayakçılar İsyanda :Yaklaşık bir hafta önce hizmete açılan ve benzin dökülerek kundaklandığı iddia edilen Muş Kayak Merkezi’nin sorunları bitmek bilmiyor. Kayak merkezi tesisi ve kayak pistinde gerekli çalışmaların yapılmadığını öne süren kayakseverler, yetkililerin duyarsız kalmasına tepki gösterdi.

Kayak pistinde snowtrak (kar ezme makinesi) ile karın yeteri kadar ezilmediğini ileri süren vatandaşlar, teleskinin yanında bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalıştı. Yetkilileri göreve davet eden kayakseverlerden Ömer Değirmen, duyarsızlığın devam etmesi halinde hükümet konağına kadar yürüyeceklerini söyledi. Defalarca sorunun dile getirilmesine rağmen sorunun bir türlü çözüme kavuşturulmadığını iddia eden Değirmen, şunları söyledi: “Biz burada kayakseverler bu işe artık dur dememiz lazım. Yerel yönetimimizi ve mülki amirimizi göreve çağırıyoruz. Bu kadar kayak sevenlerimiz var ama kayak tesisimiz adam akıllı çalışmıyor. Bu kadar zamandır bunu söylememize, dile getirmemize rağmen bir iyileştirme yok. Bizim memleketimizde kar mı eksik? İnsanlar bu kadar doğaya ve kayağa aç iken hiçbir imkandan faydalanamıyoruz. Bu devam ederse Valiliğe kadar arkadaşlarla birlikte yürüyeceğiz. Hepimiz burada kayak sevdalısıyız. Buraya geldiğimizde üzülüyoruz. Bu pistin dövülmesi lazım, yetkilileri göreve çağırıyoruz.”

Kayak merkezi işletmecisi Seyfetullah Olcay ise 5 Ocak’ta gece saatlerinde benzin dökülerek yakılan kayak merkezi kafeteryasının halen kullanılamaz durumda olduğunu ifade etti. Olycay, “Burası geçen hafta Pazartesi günü gece saat 01.00’de kundaklanmıştır. Kundaklanmadan dolayı kafeterya bölümü kullanılamaz duruma gelmiştir. Kafeteryanın üst kısmında bulunan idari kısım, devletin tüm imkanları kullanılarak 48 saat içerisinde hizmete geçmiştir. Ama kafeterya kısmında biz kiracıyız ve burası kamu malı olup kiracısıyız. Vali, İl Gençlik Müdürünün ‘kafeteryayı nasıl açarız’ diye soruları dahi olmamıştır.” şeklinde konuştu.