Muş’ta köy çocukları kayak öğreniyor

Muş’ta köy çocukları kayak öğreniyor :Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, yarıyıl tatili boyunca Güzeltepe Köyü çocuklarına kayak öğretiliyor.

Kayak antrenörleri Aydın Koçlardan ve Şeref Erdoğan, 7- 14 yaş aralığındaki 70 çocuğa günde 6 saat kurs veriyor. Yıllarca kaymak için kullandıkları hortum ve kornişi bir tarafa bırakıp, kendilerine verilen kayak takımı ve malzemeleri kuşanarak kayak pistine çıkan çocuklar tatili doya doya yaşadı.

Kayak öğretmeni Şeref Erdoğan uygulamayla ilgili şunları söyledi:

“Köyün çocukları daha önce korniş ve hortumla kayıyorlardı. Yeteneği olan bu çocuklara kayak öğretmeye karar verdik. Hem profesyonel bir eğitim alıyorlar, hem de tatilin keyfini çıkarıyorlar. Çok başarılılar. Çünkü il merkezindeki çocuklara göre köydeki çocukların kas yapıları daha gelişmiş ve sağlam bir vücuda sahipler. Tatil boyunca saat 10.00’da başlayan eğitimlerimiz 4 grup halinde saat 16.00’ya kadar devam ediyor.”

ÇOCUKLAR ÇOK MEMMUN

Bugüne kadar hep uzaktan seyrettikleri köyün yakınındaki Güzeltepe Kayak Merkezinde kaymanın büyük bir zevk olduğunu belirten çocuklardan Baran Yıldırım ise, “İlk kez tatilde bu kadar eğleniyoruz. Hepimizin tek hayali iyi bir kayakçı olmak. Bugüne kadar hep korniş ve hortumlarla kayıyorduk, artık gerçek kayak takımlarımız var. Amacım burada aldığım eğitimi devam ettirip iyi bir kayakçı olmak” diye konuştu.