Öğrenciler Karacadağ Kayak Merkezini sevdi

Öğrenciler Karacadağ Kayak Merkezini sevdi : Siverek ilçesindeki Karacadağ’a, Şanlıurfa’nın yanı sıra Diyarbakır, Adıyaman, Mardin ve Batman gibi çevre il ve ilçelerde yaşayanlar da ilgi gösteriyor.

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle Güneydoğulu öğrenciler, soluğu Siverek ilçesindeki Karacadağ Kayak Merkezi’nde aldı.
Eğlenceli vakit geçirmek isteyen Güneydoğulu çocukların en gözde yeri, Siverek ilçe merkezine 45 kilometre mesafedeki halk arasında “Güneydoğu’nun Uludağı” olarak nitelendirilen 1919 rakımlı Karacadağ Kayak Merkezi oldu.

Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin ve Batman gibi çevre il ve ilçelerden aileleriyle günübirlik gelen çocuklar, karın tadını çıkardı. Kızak ya da leğenle kar üzerinde kayan çocuklar, eğlenceli dakikalar geçirdi.

Büyükler ise bir yandan mangal yakarken, diğer yandan da tatilin tadını çıkaran çocuklarıyla beraber vakit geçirdi.
Kayak merkezi yetkilisi Orhan Atilla, geçen hafta yağan karın pistleri kaymak için elverişli hale getirdiğini söyledi.
Okulların tatile girmesiyle ailelerin çocuklarıyla beraber vakit geçirmek için kayak merkezini tercih ettiğini belirten Atilla, “Kayak merkezi yoğun bir döneme girdi. Aileler ve öğrenci grupları özellikle burayı tercih ediyor. Pist bazen yetersiz kalabiliyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde pisti biraz daha genişletmek istiyoruz” dedi.

– Öğrenciler memnun
Diyarbakır’dan gelen 6’ncı sınıf öğrencisi İbrahim Karakaş, karnesinde hiç zayıf dersi bulunmadığını belirterek, sınıf arkadaşlarıyla tatili değerlendirmek için kayak merkezine geldiklerini ifade etti.

Altıncı sınıf öğrencisi Yusuf Dengiz de merkezde çok iyi vakit geçirdiklerini söyledi.
Deniz Kaymak ise yeğenleriyle Diyarbakır’dan geldiklerini belirtti. Güzel vakit geçirdiklerini aktaran Kaymak, kayakla kaymanın zorluğuna işaret ederek, leğenle kaymayı tercih ettiklerini ifade etti.