Okullar Arası Alp Disiplini İl Birinciliği Kayak Yarışları Sona Erdi

Okullar Arası Alp Disiplini İl Birinciliği Kayak Yarışları Sona Erdi :Türkiye Kayak Federasyonu ve Kars Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar arası Alp disiplini il birinciliği kayak yarışları sona erdi.
Türkiye Kayak Federasyonu’nun, 2014-2015 yılı faaliyet programı kapsamında Sarıkamış Osman Yüce Kayak Merkezi’nde düzenlenen yarışlarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.
Küçük erkek, yıldız erkek, genç bayan, genç erkek, kategorilerinde yapılan, 25 okuldan yaklaşık 100 sporcunun katıldığı yarışlarda, ilk 3 dereceye giren yarışçılara düzenlenen törenle madalyaları verildi.
Yarışma Koordinatörü, Türkiye Kayak Federasyonu üyesi ve Kayak İl Temsilcisi Şinasi Yıldız, yaptığı açıklamada, yarışların güzel bir havada sağlıklı ve hakkaniyet içinde tamamlandığını belirtti.
Okullarda yetişen öğrencilerin kayak alt yapısına önemli katkı sağladığını İfade eden Şinasi Yıldız, “Dereceye giren sporcularımız bundan sonra Kars ve Sarıkamış’ımızı Okullar arası Türkiye Kayak Şampiyonasında en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Çünkü Sarıkamış kayağın beşiğidir. Bu arada Osman Yüce Kayak tesislerini Kayak Kamp eğitim merkezi olarak faaliyete sokan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar Bey’e Sarıkamış adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Yarışmalarda Alp disiplini küçük erkeklerde,Yusuf Koç birinci, Yener Çamlı ikinci,Emir Ali Bakır üçüncü oldu.Yıldız erkeklerde,Burak Çelik birinci,Mertcan Çamlı ikinci,Mehmet Üstündağ üçüncülüğü elde etti.
Genç bayanlarda,Kader Ayaz birinci,Nisa Cengiz ikinci,Sevdagül Gedik üçüncü oldu.Genç erkeklerde ise,Samet Yılmaz birinci,Can Kaya ikinci,İbrahim Laçin üçüncülüğü kazandı.