Ordu Teleferikte Halat Kısaltma İşlemi Tamam

Ordu Teleferikte Halat Kısaltma İşlemi Tamam :Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan ORBEL A.Ş. tarafından işletilen ve Altınordu ilçesinde hizmet veren Teleferik İstasyonu’nda 4 gün süren ‘halat kısaltma işlemi’ işlemi tamamlandı.

Yapılan ‘halat kısaltma işlemi’ yüklenici firma gözetiminde Çek Cumhuriyeti’nden gelen ekip ile teleferik tesisinde çalışan ORBEL A.Ş. personeli ile birlikte gerçekleştirildi. 11 Mart 2015 günü 2 adet vinç ve özel makara sistemleri yardımıyla Atatürk Meydanı’na indirilen çelik halat 660 cm kısaltılarak 13 Mart 2015 tarihinde tekrar örülmeye başlandı. 14 Mart akşam saatlerinde örme işlemi tamamlandı. 15 Mart 2015 tarihinde öncelikle halat yukarı kaldırılarak taşıyıcı makaraların üzerine kondu. Daha sonra kabinler ile birlikte toplam 5 saatlik test sürüşleri yapıldı.

Yurt dışından gelen ekip, yüklenici firma ve Teleferik İstasyonu’ndaki ORBEL personellerinin test ölçümleri ve kontrolleri neticesinde ‘halat örme’ işlemi başarılı bir şekilde tamamlandı. Teleferik 16 Mart tarihinden itibaren hizmet vermeye devam etti.