Ordu’da Yamaç Paraşütü Hareketliliği

Ordu’da Yamaç Paraşütü Hareketliliği :Ordu’da kentin seyir terası konumunda olan 510 rakımlı Boztepe, teleferikle ulaşım kolaylığı nedeniyle özellikle haftasonları yamaç paraşütçülerin büyük ilgisini çekiyor.

Ordu’da kentin seyir terası konumunda olan 510 rakımlı Boztepe, teleferikle ulaşım kolaylığı nedeniyle özellikle haftasonları yamaç paraşütçülerin büyük ilgisini çekiyor. Haftasonu havanın güzel ve rüzgarlı olmasını fırsat bilen paraşütçüler Boztepe’de buluşarak uçuş yapmanın heyecanını yaşadı.

Ordu’ya gelen yamaç paraşütü sporcuları Atatürk Parkı’ndaki teleferik istasyonundan teleferikle 510 rakımlı Boztepe’ye çıkarak buradan havalanıp rüzgarın ve manzaranın tadını çıkardı. Metrelerce yükseklikte rüzgarla dans eden yamaç paraşütçüleri teleferik istasyonu yanındaki kumsala iniş yaptı. Ordu’da profesyonel yamaç paraşütü eğitmenlerinden teknik ve teorik eğitimlerde alan paraşütçüler yılın 12 ayı uçuş gerçekleştirebiliyor. Türkiye’de deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu- Giresun Havalimanı’nın da hizmete girmesi yerli ve yabancı yamaç paraşütçülerinin ulaşımınıda kolaylaştırdı. Yamaç paraşütü sporcuları bugün havanın rüzgarlı ve iyi olmasını fırsat bilerek Boztepe’den uçuş yaptı. Ordu semalarını renklendiren onlarca paraşütçülerini vatandaşlarda büyük ilgiyle seyretti.

ORDU TURİZMİNE CİDDİ KATKI SAĞLIYOR

Yamaç paraşütü sporcusu Hüseyin İlhan, haftasonu havanın güneşli ve rüzgarlı olmasını uçarak değerlendirdiklerini, havalimanı ve teleferiğin Boztepe’de yamaç paraşütünün gelişmesine, kent turizminede büyük katkı sağladığını belirterek, “Sahilde teleferik istasyonundan kolayca Boztepe’ye ulaşabiliyoruz. Buradan havalanıp teleferik kalkış istasyonu yanına sahile iniş yapılabiliyor. Herkes havada süzülen, renkli görüntüler oluşturan sporcuları ilgiyle seyrediyor, cep telefonlarıyla görüntülüyor. Teleferik, Boztepe biz bir araya gelince gerçekten keyifli bir ortam oluyor” dedi.