Orta Karadenizde kış turizmi kayak tesisiyle canlanacak

Orta Karadenizde kış turizmi kayak tesisiyle canlanacak :Ordu’da yapımına 2012 yılında başlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi’nin, tamamlandığında bölgenin kış turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

Kabadüz ilçesine bağlı yaklaşık 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda inşaatı devam eden tesislerin tamamlanması için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü bildirildi. İhale bedeli 27 milyon 789 bin lira olan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi himayesinde yapımı gerçekleştirilen tesisin bu yıl bitirilmesi hedefleniyor.

Ordu Kayak Kulübü Başkanı Fevzi Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çambaşı Kayak Tesisi Projesi’nin tamamlanmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirterek, projenin bölgenin kış turizmine ciddi katkı sağlayacağını belirtti.

Ordu’ya kayak merkezinin yapılmasını çok önemli bulduğunu ifade eden Turan, “Çambaşı, hem Türkiye’deki kayak sporu adına hem de kayak turizmi adına önemli bir merkez olacak” dedi.

Tesisin konum itibarıyla çok iyi yere kurulduğunu ifade eden Turan, Çambaşı Yaylası’nın hem doğu hem batıdan kar yağışı alabildiğini söyledi.

Tatilcilerin projeyi heyecanla takip ettiğini ve projenin tamamlanmasını beklediklerini anlatan Turan, “Bu proje kayak camiası ve Ordu adına çok önemli. Yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Restoranları, konukevi, konaklama alanlarıyla tesis bölgesinin 3-4 yılda en önemli turizm merkezi olacağına dikkati çeken Turan, Ordu-Giresun Havalimanı Projesi’nin de tamamlanmasıyla bölgenin cazibe merkezi olacağını sözlerine ekledi.
650 dönüm arazi üzerine inşa ediliyor

Çambaşı Kayak Tesisi, 650 dönüm arazi üzerine inşa ediliyor. Tesiste dağ evi mimarisinde 8 yapı ve 2 telesiyej mekanik hattı bulunacak. Kayak için yaklaşık 5 bin metre uzunluğunda 35 metre genişliğinde parkur oluşturulacak. Tesiste ayrıca yazın da hizmet verebilecek 750 metrekarelik buz pisti hazırlanacak.