Özel Sporcular Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası Kayak Yarışları Sona Erdi

Özel Sporcular Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası Kayak Yarışları Sona Erdi :Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu faaliyet programı kapsamında yapılan Alp Disiplini Türkiye Şampiyonası Kayak Yarışları Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yapıldı.

Yarışmaya Türkiye’nin birçok ilinden 16 spor kulübünden 36 sporcu katıldı. Yarışma düz iniş ve slalom kategorisinde yapıldı. İniş yarışları minik bayanlarda Aliye Zeynep Bingöl, büyük bayanlarda Kader Yavuz, minik erkeklerde Murat Bingöl, genç erkeklerde Sercan Doğrusöz, büyük erkeklerde Murat Duran birinciliği elde ederken, slalom yarışlarında ise, minik bayanlarda Aliye Zeynep Bingöl, büyük bayanlarda Kader Yavuz, minik erkeklerde Murat Bingöl, genç erkeklerde İsmail Yılmaz, büyük erkeklerde Mehmet Yıldırım rakiplerine üstünlük sağlayarak birinciliği elde etti.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu As Başkanı Ensar Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışları Sarıkamış’ın güzel pistlerinde kazasız belasız tamamladıklarını söyledi.

Kurt, “Bizler federasyon olarak 14 branşta bu çocuklarımıza spor yaptırıyoruz. Ancak bu sadece spor değil burada çocuklar sosyalleşiyor. Beş yıldızlı Otellerde konaklatıyoruz, kendi başlarına yemek alabiliyorlar, havuza giriyorlar. Bu tür aktiviteler, çocuklarımızın gelişimine eğitimine büyük katkıda bulunuyor” dedi.

Türkiye’deki bütün engelli ailelere seslendiğini ifade eden Ensar Kurt, “Çocuklarınızı mutlaka sporla buluşturun. Bizim hedefimiz bu çocuklarımızı Avrupa ve Dünya kayak şampiyonalarında, başarı olmalarını sağlamak. Bu konuda engellilere yasa ve yönetmeliklerle en büyük destek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve spor bakanımıza, bu çocuklar için gece gündüz çalışan federasyon başkanı ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yarışmaların düzenlenmesinde emeği geçen Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen törenle dereceye giren sporculara madalyaları verildi. Törene, Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Kars Kayak İl Temsilcisi Şinasi Yıldız ile kulüp yöneticileri ve sporcular katıldı. Tören sonrasında sporcular toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.